BARIČIĆ PRIZNAO KOMUNIKACIJU NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: ‘Ispričavam se mom dobrom prijatelju Bojanu kojem sam prouzročio probleme’

Screenshot/N1

Kandidat Centra za gradonačelnika Splita Ivica Puljak, kandidat za zamjenika Bojan Ivošević i bivši gradski vijećnik Centra Luka Baričić, održali su izvanrednu konferenciju za medije.

Podsjetimo, Večernji list u nedjelju je na portalu objavio da “posjeduje mučne prepiske s eksplicitnim seksualnim audio i video zapisima između Bojana Ivoševića, bivšeg splitskog dogradonačelnika i bivšeg gradskog vijećnika Luke Baričića – s dvije djevojke iz Srbije od kojih se jedna predstavila kao maloljetna”.

Navodno se razgovor odvijao sredinom prošlog mjeseca putem društvene mreže. Dodaje kako se Ivošević i Baričić nalaze na listi Ivice Puljka za nadolazeće izbore u Splitu, 26. lipnja.

Takve medijske navode kao netočne sinoć su odbacili Bojan Ivošević, Luka Baričić i predsjednik stranke Centar, Ivica Puljak, kandidat za splitskog gradonačelnika.

Na početku je govorio Baričić koji je potvrdio da je preko društvenih mreža upoznao stanovitu Aleksandru s kojom je izmjenjivao poruke eksplicitnog sadržaja.



“Ni u jednom trenutku nisam nudio zaposlenje osobi s kojom se upoznajem. U tim porukama doslovno piše – ne zapošljavamo preko veze. Između nas je došlo do seksualne napetosti, ona je htjela doći u Split i tražila da upoznam Bojana (Ivoševića) s njezinom sestrom koja, navodno ima 17 godina. Ispričavam se mom dobrom prijatelju Bojanu kojem sam prouzročio probleme. Izvini, molim te. Cilj ove operacije bila je kompromitacija Bojana, ja sam bio samo poluga. Na kraju svega, zbog pritiska javnosti, ja ću se povući iz politike u potpunosti, a mandat gradskog vijećnika, ako ga osvojim, nemam nikakvu namjeru konzumirati”, rekao je Baričić.

Nakon njega govorio je Ivošević koji je naglasio kako “onoga časa kada je saznao da se radi o maloljetnoj osobi, napravio je deeskalaciju razgovora i prekinuo komunikaciju”.

“Zanimljivo je da postoje određene poruke koje je isti medij dobio, navedenog izvora, a odlučio je ne objaviti. Prva poruka, 19. svibnja gdje se vidi da je druga strana slala vrlo eksplicitne sadržaje. Dana 24. svibnja nakon što sam napravio deeskalaciju razgovora, slijedi poruka Luki da ja nisam zainteresiran za tu osobu. Te poruke su oni izbrisali, vodili su s njim komunikaciju na više kanala. Prije nego što je ovo sve došlo do medija, profil je nestao, poruke su obrisane i imamo ovo što imamo. Ničega se ne sramim, jer ništa nisam napravio. Meni je samo žao Luke, koji je napravio lošu stvar, ali nadam se da je nešto iz toga naučio”, rekao je Ivošević.

Na kraju je govorio kandidat za gradonačelnika Ivica Puljak koji je istaknuo da su ih kada su ulazili u politiku, upozorili na prljavost u politici.

“Rekli su nam, pokušavat će vas ucijeniti na najgnusnije moguće načine. Baričić se povukao, ali politička odgovornost je na drugoj strani. Poručujem tim kriminalcima i mafijašima da se ostave ranjivih ljudi, neka napadnu mene, neka ne diraju ranjive skupine, kojima je život težak i bez toga”, zaključio je Puljak.

Na kraju se novinarima još jednom obratio Ivošević te još jednom napomenuo kako je “on bio cilj te ‘operacije’ odnosno da ga natjeraju da pošalje sliku svog spolovila i da mu time završi politička karijera”.

“Nisu uspjeli. Osoba koja je komunicirala uopće tu priču još tijekom vikenda je član Hrvatske građanske stranke, zaposlenik gradske uprave”, rekao je Ivošević.

Pritom nije htio otkriti ime te osobe.

“Gospodin, koji je očito imao interes vidjeti neke dijelove moga tijela, nije uspio”, zaključio je Ivošević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI