Barišić o Đikićevom pismu: Nisam stigao pročitati tu potporu

Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što je i jedan od najvažnijih hrvatskih znanstvenika, Ivan Đikić, zatražio njegovu smjenu od premijera, Barišić je kazao da mu pristižu poruke potpore iz znanstvene zajednice

Ministar obrazovanja Pavo Barišić komentirao je zahtjeve za njegovom smjenom nakon što je Odbor za etiku u znanosti i obrazovanju proglasio njegov rad plagiranim.

Nakon što je i jedan od najvažnijih hrvatskih znanstvenika, Ivan Đikić, zatražio njegovu smjenu od premijera, Barišić je kazao da mu pristižu poruke potpore iz znanstvene zajednice.
“To pismo potpore još nisam dobio. Toliko primam pisama potpore da nisam stigao još to pročitati. Ako je pisao premijeru, onda je vjerojatno dao i potporu za moj rad”, kazao je ispred Vlade prenosi N1, nakon sjednice na kojoj je, među ostalim, predstavio Zakon o zaštiti autorskih prava.

Kad mu je naglašeno da Đikić nije dao potporu, već je od premijera tražio ostavku, Barišić je ustvrdio: “Toliko potpore primam od znanstvenika da ih ne stignem pročitati, nadam se da ih vi čitate”.

Zahtjev za njegovu smjenu javno su izrekli i akademik Vlatko Silobrčić, znanstvenik Ivica Puljak, ali i oporbene stranke.

Odbor za etiku, naime, smatra prijavu protiv Barišića opravdanom u dijelu koji se odnosi na “preuzimanje dijelova komentara Stephena Schlesingera, objavljenog u elektronskom mediju, bez citiranja tog izvora u predmetnom članku profesora doktora Pave Barišića”.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI