BAUK O KOŠMARU U SDP-u I IZBACIVANJU BERNARDIĆA: ‘Ako smo mogli surađivati s Mostom i Suverenistima, moći ćemo i s njima’

Patrik Macek/PIXSELL

SDP-ov Arsen Bauk je na N1 televiziji komentirao stanje u SDP-u nakon što su iz stranke jučer izbačeni bivši predsjednik Davor Bernardić i još šest članova.

Bauk kaže da će članovi novog Kluba biti oni zastupnici koji nakon prospavane noći ostanu u SDP-u, a to je zasad 21 zastupnik.

Na pitanje je li ovo bio jedini mogući način kaže: “Vjerojatno nije, ali ovo je sada ishod. Nema potreba analizirati što je bilo i kako je bilo, moramo se okrenuti budućnosti. Za sve odluke bila je velika većina. Očito je dualnost između Iblerovog i Markovog trga postala neodrživa. Ja kao član stranke to mogu konstatirati kao činjenicu i prema njoj se ponašati.”

To da su neki zastupnici izbačeni, a neki dobili samo opomenu, Bauk nije htio komentirati. Rekao je kako nije sudjelovao u odlučivanju jer nije član ni Predsjedništva ni Glavnog odbora pa da zbog toga ne osjeća ni odgovornost za takve odluke.

Kaže da SDP ovo svakako može preživjeti.



“Svaka odluka koja se donese ima svoje posljedice, a na vodstvu je da te posljedice budu što je moguće manje. I pri tom ne mislim samo na brojčano stanje Kluba”, rekao je Bauk.

Kaže da je bilo puno kritika i zbog odnosa u stranci te da je sve počelo nakon stranačkih izbora 2016.

“Ta se priča očito kotrljala. I prošlo rukovodstvo stranke, u kojem sam bio, na neki način je balansiralo i nosilo se s određenim nesuglasicama. Onda se vodstvo promijenilo, a nesuglasice su ostale. Ovo je očito epilog koji će odrediti budućnost SDP-a”, rekao je Bauk.

“U sljedećem razdoblju vodstvo stranke će trebati utvrditi koji su to bili razlozi, ako to dosad nije napravilo”, kaže.

“U košmaru je loše biti, a je li košmar mogao završiti drugačije, nećemo nikad saznati. SDP mora ostati na programskim smjernicama koje ima. Unutarstranački odnosi više neće moći biti opravdanje za gubljenje vremena. Vodstvo će morati jače utvrđivati smjer politike, a mi ćemo u saboru taj smjer provoditi. Ja nisam imao problema s provođenjem stranačkih odluka ni dosad”, rekao je i dodao da ne zna hoće li kolege kojima je neravnoteža prava i obveza u stranci postala neprihvatljiva ostati u stranci.

“Svađa zbog kadroviranja je besmislena”, kaže Bauk, koji smatra i da ne bi mogao objasniti da dio kolega koji je nosio liste na izborima počne raditi stvari drugačije od onih za koje su se zalagali na izborima.

“Ako smo mogli surađivati s Mostom i Suverenistima, moći ćemo i sa svojim bivšim stranačkim kolegama”, rekao je Arsen Bauk.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI