Bauk stao u obranu predsjednika Milanovića i njegovih izjava: Komentirao i rektora Borasa u

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Arsen Bauk saborski zastupnik SDP-a je zajedno s ostalim kolegama ponovno obavio cjepljenje protiv COVID-a 19, primio je planiranu drugu dozu.

Nakon toga novinari su ga zamolili za komentar aktualnih političkih zbivanja.

Novinari su odmah primjetili, a to pitanje se provlači kroz javni prostor, ministri i zastupnici cijepili su se prije ostatka populacije. Postavlja se odmah pitanje znači li to da su neki jednakiji od drugi, mnogi se pitaju, a nova pitanja iskrsavaju i oko činjenice da su se političari cijepili Pfizerovim cjepivo, dok se sada građanima daje ono AstraZenecino koje ima nižu djelotvornost (iako je potpuno sigurno).

Arsen Buk je to komentirao: “Vlada je dala plan i mi smo se cijepili kako bismo utjecali na stanovništvo da se cijepi. Istraživanja pokazuju da je se sve veći broj stanovništva želi cijepiti i sad se ispituje kvaliteta cjepiva. Nije to veliki broj zastupnika, ali svakako je simbolično i važno da javne osobe, ne samo političari, pozovu stanovništvo i svojim primjerom pozovu da se cijepe”, smatra SDP-ovac.

“Ovo s nabavkom cjepiva je drugi problem za koji vjerujem da Vlada, u trenutku kada je donosila taj redoslijed nije vjerovala da će se to dogoditi. Ali to je sada pitanje za političku odgovornost, ne ovu simboličku”, dodaje.



Što pak kaže na činjenicu da se rektor Boras cijepio protiv koronavirusa, iako je prebolio koronu? Navodni razlog cijepljenja bio je “da se cjepivo ne baci”.

“To je samo šlag na torti svega što je pogriješio u zadnje vrijeme. Nisam baš uvjeren, ne bih stavio ruku u vatru (da se cijepio zbog navedenog razloga, op.a.)”, tumači Bauk.

Osvrnuo se na bjelovarskog gradonačelnika  Daria Hrebaka i njihovo prepucavanje oko HKG. Hoće li se Hrebak poigrati s njegovim imenom kao što se on s Hrebakovim?

“Govorio sam o Hrebakovom političkom ponašanja i mislim da sam na dobar i upečatljiv način opisao tu vrstu političkog ponašanja. Ako on u mom političkom ponašanju bude imao inspiracije da nađe, neka to napravi. A što se tiče imena, moje osobno ime je jedan od najžešćih otrova, a i prezime ima isto tako određeno značenje u hrvatskom jeziku. Ali ni jedno ni drugo nisam birao”, kaže Bauk.

Neizbježno je bilo pitanje o tome kako komentira najnovije izjave predsjednika Milanovića o nasilju nad ženama koje su digle puno buke u javnosti?

“Ja se uglavnom slažem s onim što govori predsjednik Republike. Sasvim sam sigurna da predsjednik razumije problem i da ukazuje na one koji bi ga trebali rješavati i rasvjetljavati”, zaključuje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI