‘Bebe u Splitu vjerojatno nisu umrle od gripe’

klix.ba

Moguće je da uzrok smrti neki drugi respiratorni problem, ali nije potvrđeno da je u kombinaciji s virusom gripe, složili su se stručnjaci

Djevojčica stara svega četiri mjeseca koja nije davala znakove života dovezena je u nedjelju oko 9:30 sati na Hitni dječji prijem klinike za dječje bolesti KBC-a Split, kao i druga djevojčica koja također nije davala znakove života te je konstatirana njezina smrt. Iako se isprva mislilo da je uzrok smrti gripa, HZJZ je na današnjoj konferenciji za medije objavio da uzrok smrti nije gripa.

“Uzrok smrti djevojčica vjerojatni nije gripa. Moguće je da uzrok smrti neki drugi respiratorni problem, ali nije potvrđeno da je u kombinaciji s virusom gripe”, dodali su.

Dvogodišnja sestra preminule četveromjesečne djevojčice puštena je na kućnu njegu, pišu 24 sata. Djevojčica je od utorka ležala na Klinici za infektologiju KBC-a Split jer je imala gripu, no oporavila se.

“Na temelju izvršenih analiza imamo dvije osobe koje su preminule u Splitu. Možemo reći da se ni u jedne od te dvije osobe nije pokazao uzorak influence. Nigdje nismo uspjeli dokazati virus influence. Influenca nije neposredno uzrok smrti”, izjavio je virusolog iz Zagreba, doktor Vladimir Draženović, prenosi N1.

Preminula beba je također imala gripu tipa B, a kod je utvrđeno i postojanje RSV virusa. Njezina sestra blizanka također ima respiratornu infekciju, ali nema gripu te se još oporavlja na Klinici za dječje bolesti u Splitu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI