BELJAK IMA KRIVOTVORENU SPOMENICU DOMOVINSKOG RATA?! BEGOVIĆ: ‘Evo po čemu se odmah vidi da je falsifikat’

Screenshot

Krešo Beljak ponovno je s hrvatskim braniteljima otvorio “frontu” nazvavši ih “šačicom pijanaca” zbog čega je reagiralo i ministarstvo branitelja.

Zbog toga je u fokus, ne po prvi put, stavljeno njegovo sudjelovanje u Domovinskom ratu i to u redovima HOS-a, za koje sami pripadnici ove postrojbe tvrde da je netočno.

“Svaki grafolog će reći da je ovo krivotvorina”

Kako bi dokazao istinitost svojih tvrdnji, Beljak je objavio fotografiju Spomenice Domovinskog rata za koju mnogi tvrde da je riječ o običnom falsifikatu. Jedan od njih je bivši pravaški dužnosnik i analitičar političkih zbivanja Branimir Begović koji je svoje sumnje najprije objavio na društvenoj mreži, a naknadno ih dodatno objasnio za naš portal:

“Svaki grafolog reći će da se radi o krivotvorini. Obratite pozornost na različitost triju velikih slova na svakom dokumentu, i zamuljani datum na Spomenici. Posebno u oči bode ime Krešo Beljak na “Nagradi za životno djelo”. Toliko jadno da je teško uopće što reći”, napisao je Begović.



U komentaru je Begović. podijelio i fotografiju, kako tvrdi, originalne Spomenice DR, te nam ukazao na različitosti:

U svakom slučaju Spomenica DR nije dokaz da je netko uistinu bio sudionik Domovinskog rata. Jedina mjerodavna institucija je registar branitelja ili pripadnost postrojbi. Sam obrazac navedene Spomenice mogao se bianco pronaći čak i na smetlištu. Vidio sam dosta spomenica, ali ime je pisano drugačijim slovima. Uzmemo li u obzir i nejasan datum koji je vidljiv, sumnje postaju opravdane. Drugi i puno veći je problem taj što se nakon 2000 godine. nakon podrske HSP-a nekolicini zakona tadasnjim vladama, kao protuusluga uzvraćalo priznavanjem statusa određenom broju članova HSPa. To je samo jedan u nizu problema zbog kojih danas imamo pojam ‘lazni branitelj’. Gospodin Beljak neka sve sumnje otkloni tako da predoči navedene zakonske dokaze, po mogućnosti prije 2000. godine”, predlaže Begović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI