BELJAK ODGOVORIO NA KRITIKE: ‘Licemjerno je da nam SDP prigovara zbog suradnje s HDZ-om’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Bivši gradonačelnik Samobora, predsjednik HSS-a te saborski zastupnik Krešo Beljak komentirao je suradnju njegove stranke s HDZ-om u Zagrebačkoj županiji.

“Treba razdvojiti politiku na nacionalnoj i onu na lokalnoj razini. Ova koalicija nije prva, u cijelom nizu županija smo išli s HDZ-om. Ne vidim problem, HSS je poznat kao stranka centra koji ima lijevo i desno krilo i to je izvan onoga što ja radim na nacionalnoj razini”, kazao je Beljak za N1.

Dodao je da nije bilo potrebe da se o tome razgovara jer sve lokalne organizacije imaju potpunu slobodu.

Komentirao je i izjavu gradonačelnika Svete Nedelje, Darija Zurovca, koji je ranije rekao da se lav ne opterećuje mišljenjem ovce pa se tako ni on ne opterećuje onime što misli Beljak.

“Ne bih odgovarao na to, bilo mi je poprilično smiješno. Vrijeme će pokazati tko je lav, tko lavić”, kazao je Beljak.



Odgovorio je i na pitanje kako misli popraviti loš rejting HSS-a.

“Rejtinzi nisu dobri, a nisu ni lošiji nego prije lokalnih izbora. Politika se ne može voditi s lokalne razine i neće se tako voditi što se tiče HSS-a”, kazao je Beljak.

Komentirao je i kritike koje na račun HSS-a dolaze iz SDP-a.

“Mogu biti razočarani, ali i SDP koalira s HDZ-om u nekim gradovima i županijama, a o tome nitko ne govori. I Most i Domovinski pokret su puno neprihvatljiviji partneri od HDZ-a, radi se o krajnjoj desnici. To je licemjerno i ne bih se osvrtao na te strelice koje dolaze iz SDP-a”, zaključio je Beljak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI