Beljak se ruga HDZ-u, a HSS napustile stotine članova upravo zbog njega!

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Krešo Beljak, čelnik HSS-a, stranke koja posljednjih godina muku muči upravo s članstvom ( prisjetimo se samo izbacivanja Marijane Petir, slučaja koji je završio i sudskim epilogom), prozvao je danas ponovo HDZ, dok je za njegove članove ustvrdio kako se isti članstva srame, iako upravo od članova, bivših, sadašnjih, izbačenih ili dobrovoljno ispisanih iz HSS-a, uglavnom slušamo kako se stranka ‘rasula’ zbog njega i njegove preinake ove stranke. Mnogi pritom smatraju, kako je današnji  HSS jedna potpuno nova stranka, krojena upravo po mjeri Kreše Beljaka, upitnog i izrazito niskog rejtinga.

Danas je ustvrdio kako ”HDZ pokušava napraviti herojima, u svrhu predizborne kampanje i jačanje rejtinga HDZ, a oni se brane i ne znaju bi li im bilo pametno reći da su članovi HDZ-a”, a vezano za odbijanjea Ravnatelja Capaka odgovoriti na pitanje je li član HDZ.

Capak je na današnjoj press konferenciji pak, pojasnio kako na to pitanje nije htio odgovoriti, jer je to njegova privatna stvar.

Dotakao se Beljak i Zakona o ovrsi, dotaknuvši se pritom ”HDZ-ovog kršanskog morala”

”Danas se u Saboru raspravljao o Vladinu prijedlogu da se zaustave ovrhe na plaće i mirovine. Za riječ “ovrha” sam čuo prvi put 90-ih godina. Hrvatska ima jedan od najrigoroznijih zakona o ovrhama, a donio ga je HDZ. Tim zakonom je ozakonjeno lihvarenje, kamatarenje, otimanje i bacanje na ulicu obitelji i djece, mnogo puta nepravedno i mnogo puta izvan svake logike i kršćanskog morala na što se upravo HDZ voli pozivati. Izmjene koje se predlažu nisu dovoljne. Ova kriza je prilika za sve nas da krenemo od početka pa i po pitanju ovrha.



Slušam HDZ-ove zastupnike i žetončiće, te ulizice, to je nevjerojatno što govore. Opominju nas iz opozicije da ne smijemo kritizirati.

U emisiji ‘Otvoreno’ sinoć su bila četiri gosta iz HDZ-a. Na javnoj televiziji u emisiji u kojoj bi trebali biti nezavisni stručnjaci, ako već nisu predstavnici opozicije, gledali smo predstavnike HDZ-a. Mediji suptilno stvaraju od članova HDZ-a heroje. Gledamo dražesne priče iz njihova djetinjstva, privatnog života… A u isto vrijeme, nevjerojatno je – zadnjih nekoliko dana se ti heroji, članovi Nacionalnog stožera srame što su članovi HDZ-a. Na direktno pitanje članu Stožera Capaku je li član HDZ-a, on ne zna što bi rekao, izmotava se… Tu je i gospođa Markotić. Skidaju video u kojem ona podržava bivšu predsjednicu, HDZ-ovu kandidatkinju. Pa to je normalno da kao članica HDZ-a podržava HDZ-ovu kandidatkinju.

Suluda je situacija da ih se pokušava napraviti herojima, u svrhu predizborne kampanje i jačanje rejtinga HDZ, a oni se brane i ne znaju bi li im bilo pametno reći da su članovi HDZ-a.

HDZ-ovi zastupnici i članovi Vlade bi se trebali upitati što se događa da se novopečeni heroji srame što su članovi te stranke. Inače, mislim da se u svakom slučaju imaju čega sramiti!”, napisao je Beljak na svom profilu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI