Benkovački gradonačelnik već tri godine nije ispunio imovinsku karticu: ‘Radim puno i ne stižem’

Gotovo tjedan dana nakon što je otkriveno da hadezeov benkovački gradonačelnik Tomislav Bulić pune tri godine, od stupanja na dužnost u lipnju 2017. godine, nije u cijelosti ispunio imovinsku karticu, Bulić je za Slobodnu Dalmaciju rekao da za to jednostavno nema vremena.

Gradonačelniče Bulić, popunjavanje imovinske kartice vaša je dužnost, zašto to ignorirate tri godine?

– Koji god zakon da me obvezuje na popunjavanje imovinske kartice, on je nemoralan. Kao prvo, ja nisam rekao da neću ispuniti karticu, već da ne stižem. Radim puno i kao gradonačelnik i kao član OPG-a koji je u vlasništvu supruge. Imam petero djece i brojne obveze.

Zašto je dužnost popunjavanja imovinske kartice po vama nemoralna?

– Potpuno nemoralna. Znači, stat ću pred bilo koje povjerenstvo u ovoj državi i odgovarati na sva pitanja o tome što sam stekao od kada sam stupio na dužnost prije tri godine. Ja sam dužnosnik i to je u redu. Ali zašto ja moram “spuštati gaće” i upisivati svaki detalj o onome što sam zarađivao ili nasljeđivao dok nisam postao dužnosnik?



To je apsolutno nemoralno. To se direktno tiče i članova moje obitelji, te stvari koje se događaju nakon smrti roditelja, ostavinske rasprave, upisivanja imovine… I ja sad moram to u detalje objaviti pred cijelom nacijom i pred svima koji će to čitati u gradu gdje sam gradonačelnik. Jeste li vi ikada pogledali što se sve tamo traži, što sve treba upisati?

Kad ste se kandidirali za gradonačelnika, to ste znali. Znači, gradonačelnik može, popunjavanje kartice – ne može?

– Opet vam ponavljam da nisam rekao da je neću ispuniti…

Kada? U zadnjoj ste godini mandata!

– Ima tamo puno kompliciranih stvari, evo zaista sam počeo prikupljati papire, sve ću obaviti u najkraćem roku, što prije budem mogao. Ja iznimno puno radim, tako je od prvog dana od kada sam gradonačelnik i ne stignem, zaboravim.

Zbog ovoga ste prijavljeni i Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa, nije vam neugodno pred javnošću?

– Neka ide sve svojim tokom. Ja ću popuniti što treba, evo, valjda ću stići ovih dana, a oni neka rade svoj posao. Ostajem pri stavu da je to zaista “skidanje gaća” pred javnošću, to obznanjivanje imovine koju je čovjek stekao prije nego što je postao dužnosnik.

To je rekao gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić, 51-godišnji umirovljeni zapovjednik počasne Predsjedničke garde, diplomirani kriminalist, poljoprivrednik i predsjednik HDZ-a Benkovac.

U Bulićevoj imovinskoj kartici nedostaje praktično sve: nema podatka o kreditu “teškom” 114 tisuća eura, nema parcela u Biljanima i Korlatu koje je 2011. uzeo u zakup, a riječ je o 25 hektara zemljišta, nije naveo udjele u tvrtkama i vrijednost dionica koje posjeduje, nije naveo automobil, kao ni zemljište koje je kupio 2009. godine, veličine 1,3 hektara…

Bulić ne osporava te propuste, te objašnjava da je kredit podignuo prije 12 godina kako bi obnovio očevinu, no nije mu vraćen novac koji je posudio, pa je dobio kuću i teren kao obeštećenje, ali kredit još otplaćuje; za udjele u tvrtkama kaže da ih je imao u “Turisthotelu” i prodao ih, dok udjele branitelja iz Domovinskog rata nije prodao, rekao je i da je točno da nije napisao da ima automobil VW Polo, star 17 godina, te da će sve to “sada popraviti”, objavila je Slobodna Dalmacija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI