BEOGRAD OPET U KARANTENI: ‘Tamo je najkritičnije, ali umire najmanje ljudi’

Srdjan Ilic/PIXSELL

Koronavirus se opasno proširio Srbijom, a današnji dan proglašen je najtežim u cijelokupnoj borbi protiv ove bolesti jer je u posljednja 24 sata preminulo 13 osoba. Zbog visokih brojeva preminulih, ali i nakon evidentiranih 299 novooboljelih, Srbija opet uvodi karantenu, najavio je predsjednik Aleksandar Vučić.  

“U Beogradu će biti zabranjeno svako javno okupljanje za više od pet ljudi bilo u otvorenom bilo u zatvorenom prostoru, a od petka počinje policijski sat koji će potrajati sve do ponedjeljka, a poslije ćemo vidjeti”, rekao je.

Vučić je objasnio da će svakodnevne šetnje tijekom policijskog sata biti osigurane majkama s djecom, umirovljenicima i ljudima s kućnim ljubimcima, a karantena je pak na rasporedu već sutra.

“Gotovo 4000 pozitivnih na koronavirus je u bolnicama. Dakle, nama su sve bolnice koje smo odredili za Covid pune”, istaknuo je.

Srbija je, podsjetimo, jučer ponovno otvorila mobilnu bolnicu u beogradskoj Areni, a Vučić otkriva da je danas donesena odluka o izgradnji dvije Covid bolnice.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI