Bernardić definitivno neće biti kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, sve izglednije da će to biti Mrak

Igor Kralj/PIXSELL

Sve je očiglednije da će SDP podržati HNS-ovu kandidatkinju

Sve je izglednije kako će oporbe imati zajedničkog kandidata za zagrebačkog gradonačelnik. U RTL Direktu  je gostovao potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić koji je jedino sa sigurnošću rekao kako predsjednik Bernardić neće biti kandidat.

“Definitivno smo se usuglasili da naš predsjednik Bernardić ne može biti kandidat za gradonačelnika. Zašto? Mi smo ga izabrali za predsjednika. Dobio je 65 posto glasova, dobio je više od Milanovića. Ima veliku potporu članstva da bude lider oporbe, da bude budući premijer. Na tom trage je njegova izjava da samo ujedinjena ljevica i centar može pobijediti Bandića. Ono što ankete govore, da 70 posto Zagrepčana želi promjene. Zato je SDP spreman napraviti korak natrag i naprosto ispuniti želje Zagrepčana”.

Na pitanje Šprjaca je li SDP spremn podržati Anku Mrak Taritaš, Ostojić je kazao da su spremni na promjene.

“U sljedećih desetak dana ćemo odlučiti tko je naš kandidat”.

A tko se to u SDP-u boji povratka Zorana Milanovića, netko od vas je rekao da kao kobac kruži nad vama, kuloari tu izjavu pripisuju vama?”, pitao je Šprajc, a Ostojić odgovara:“Nitko se ne boji. Novo vodstvo ne upotrebljava takve izraze”.

Govorio je i o povratku Josipovića u stranku.

“Razgovarali smo s Ivom Josipovićem. Bio je naš kandidat na izborima. Bio je puno bolji predsjednik nego što je Grabar-Kitarović”.

O isključenju Sauche:

“Učinjena je politička šteta. Naš stav je jasan – tko vara, mora odgovarati, tko krade, mora odgovarati, tko plagira, mora odgovarati. Protiv Sauche smo pokrenuli politički postupak”.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI