Bernardić: ‘Istanbulska konvencija se ne provodi. Nasilje raste, a Božinović ništa ne radi’

screenshot

O dugu Milanke Opačić je rekao: „članarina se mora plaćati“

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u subotu je povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama položio je cvijeće ispred Općinskog građanskog suda u Zagrebu. Istaknuo je kako se, iako ratificirana, Istanbulska konvencija u Hrvatskoj ne provodi.

“Iznimno je važno reći da je SDP prije godinu i pol dana, na osmi mart 2017. poslao zahtjev za ratifikacijom Istanbulske konvencije i danas, za godinu i pol dana možemo reći da se ona ne realizira. Naš zadatak je osigurati njenu implementaciju. Pozivam Vladu da omogući ženama da se efikasnije bore protiv nasilja i da se nasilje nad ženama u Hrvatskoj smanji”, rekao je Bernardić, piše N1.

“Nasilje u Hrvatskoj općenito je u porastu u svim gradovima. Ministar Božinović ništa ne radi”, dodao je.

Odgovarajući na novinarska pitanja, pozvao je vladajuće da povuče prijedlog mirovinske reforme, a najavio je i da će SDP ponuditi svoje prijedloge.

Kad je pak riječ o slučaju Milanke Opačić koja je napustila SDP i ostavila dug za članarinu od 18.000 kuna Bernardić je rekao tek da se članarina mora platiti. O stranačkim pitanjima nije želio odgovarati.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI