BERNARDIĆ KAKVOG NISMO ČULI: Poruke koje je uputio vodstvu SDP-a će odjeknuti, nije birao riječi!

Foto: Nel Pavletic/PIXSEL

Saborski zastupnici Domagoj Hajduković, Davor Bernardić, Davorko Vidović, Ivana Posevec Krivec, Vesna Nađ i Marina Opačak Bilić sazvali su u Saboru press konferenciju a povodom odluke Predsjedništva stranke o njihovom izbacivanju iz stranke.

Čini se kako će se u Saboru oformiti novi klub zastupnika. Sve je objasnio Domagoj Hajduković.

“Klub će se zvati Klub socijaldemokrata. Ne sjećam se da najveća oporbena stranka sama sebe detronizira, da rukovodstvo bilo koje političke stranke samo sebe destruiralo. Ovaj Klub će biti drugi najveći klubu Saboru, najveći oporbeni klub, nastojat ćemo pokazati da se u okviru Kluba na dobar i kvalitetan način mogu prezentirati politike i program na kojem smo dobili povjerenje. U novom klubu su i bivši ministri, potpredsjednici stranke, bivši i sadašnji načelnici općina”, rekao je uvodno Davorko Vidović i dodao da će predsjednik Kluba biti Domagoj Hajdukovi.

“Nakon 21 godine u SDP-u, nikome nije bila laka odluke. Nije mi žao niti jednog trenutka, niti jedne minute, niti jedne prehlade koju sam iznio da bi SDP bio demokratska stranka. Sada postavlja nove nedemokratske standarde. Želim svim poštenim i iskrenim članovima reći ‘hvala’ na podršci, radu i trudu, to nas je dovelo u Sabor, imamo dogovornost i prema vama, da se glas pravih socijal demokrata čuje”, rekao je Hajduković koji je izabran i za novog predsjednika Kluba.

“Riječ je o iznuđenoj situaciji da bismo osigurali normalni rad. Svi zastupnici koji pristupamo novom klubu, svi smo sudjelovali u izgradnji i formiranju programa SDP-a, u tom pogledu nema nikakve dvojbe i sumnje, naš klub će se zvati Klub socijaldemokrata. Neviđenim postupkom vodstva… Ne sjećam se da se ikad ovakvo nešto dogodilo, da vodeća oporbena stranka samu sebe detronizira s vodstva oporbene stranke. Ovaj Klub će s 18 zastupnika biti najveći oporbeni klub, ono što mi želimo je da se u okviru kluba na dobar i kvalitetan način mogu prezentirati politike i program na koji smo dobili povjerenje – kazao je Davorko Vidović, jedan od izbačenih članova.



Zatim se obratio i Davor Bernardić.

“Ne bih postupio drugačije, ja sam emotivan, ovo je za mene emotivan trenutak, 23 godine smo gradili ovu stranku, žao mi je zbog toga što se dogodilo, no život ide dalje. Današnje rukovodstvo stranke nije ni socijalno, ni demokratsko, ostalo je samo partija, u najgorem komesarskom smislu. Ja novom rukovodstvu nisam govorio što treba raditi, ja sam se u osobnom pismu obratio Grbinu, rekao sam mu da je zadatak lidera da skupi sve glave na hrpu, nađe načina kako premostiti razlike. Nikada se nismo rukovodili gorčinom, strašću, ostali su na svojim funkcijama i Hajdaš Dončić, nikada nismo radili krivu odluku. Nama je cilj nastaviti djelovati na dobrobit građana cijelo vrijeme, ovo je kriza vodstva, što će donijeti budućnost to ćemo vidjeti. Za stranku je važno da nađemo načina kako izaći iz krize vodstva, mi kao socijaldemokrati, nama je SDP u srcu, mi možemo biti izbačeni iz stranke, no ideja socijaldemokracije nikad neće biti izbačena iz nas. Članovi i članice SDP-a nisu sami”, rekao je Bernardić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI