Bernardić najavio što će prvo poduzeti ako postane premijer: Plaće svima skaču za 500 kuna istog trenutka

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Pod sloganom “Ispiši budućnost” predsjednik SDP-a Davor Bernardić predstavio je u ponedjeljak u Karlovcu glavne smjernice stranačkog predizbornog programa za parlamentarne izbore, a sa skupa je poručeno i kako u VII. zbornoj jedinici očekuju sedam saborskih mandata.

Obraćajući se članstvu i simpatizerima u punoj dvorani za sastanke Sportske dvorane Mladost Bernardić je rekao da u Karlovcu, gradu odakle i sam po ocu potječe, osjeća dobru energiju i optimizam te da je SDP u protekloj vrlo zahtjevnoj godini pokazao da je “potpuno spreman preuzetu svu odgovornost za budućnost Hrvatske”.

Tvrdi kako će njegova stranka osigurati red i stabilnost, provesti reformu pravosuđa te najavljuje da će “odmah po preuzimanju vlasti, povećati minimalnu plaću na 4.000 kuna, povećati mirovine, a neoporezivi dio plaća povećati na 5.000 kuna i tako osigurati trenutni rast plaća za oko 500 kuna mjesečno, jer je ključni cilj SDP-ovog programa rast životnog standarda kroz rast plaća i mirovina”.

Uzevši za primjer Karlovac, “koji je u bivšoj državi bio gospodarski gigant, a danas je zapušteni grad iz kojeg ljudi iseljavaju”, najavio je za cijelu Hrvatsku otvaranje novih radnih mjesta i dostojanstvenu budućnost.

Osigurat će, kaže, i subvencioniranje stanova na najam jer subvencioniranje otkupa stanova odgovara samo kreditno sposobnima, a stambene potrebe mladih riješit će, ističe, i gradnjom novih stanova za dugoročni najam.



Predstavljene smjernice najavljuju i obračun s lopovlukom, trpanjem javnog novca u privatne džepove, te će se te “silne milijarde koje se troše na korupciju i trpaju u privatne džepove” u vrijeme ove, po njegovu mišljenju, najkorumpiranije vlade u hrvatskoj povijesti preusmjeriti u gospodarski rast i rast životnog standarda.

Hrvatski sabor je blokiran jer nema većinu

Bernardić je ustvrdio i kako je Hrvatski sabor blokiran jer zadnja dva tjedna nema većinu te ne može donositi zakone, a istovremeno je Državno odvjetništvo ostalo bez glavnog državnog odvjetnika i neće ga imati još dva mjeseca.

Koordinator SDP-a za VII. izbornu jedinicu Zlatko Komadina rekao je da se ona proteže od Jadrana do Jaruna, da ima snažan socijaldemokratski potencijal, te da im je u osvajanju saborskih mandata cilj “sedam u sedmoj”.

Predsjednik gradske organizacije SDP-a Dario Janković smatra da će se ponoviti dosadašnji najbolji rezultat, a to je devet osvojenih mandata.

Predsjednik Županijske organizacije SDP-a za Karlovačku županiju Ivan Vuković osvrnuo se na slogan kampanje “Ispiši budućnost” i rekao da će s pobjedom SDP-a to biti budućnost bez masona i bez govora mržnje, već mir i dobro među ravnopravnim građanima, gdje svi imaju jednake šanse.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI