BERNARDIĆ NUDI SPAS ZA OČUVANJE RADNIH MJESTA! ‘Nitko neće ostati bez posla!’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

U Dnevniku HTV-a gostovao je čelnik SDP-a Davor Bernardić prilikom čega je istaknuo kako je SDP u saborsku proceduru poslao prijedlog paketa zakona u kojemu se od Vade očekuje da prihvati da se poduzetnicima omogući da se obustavi plaćanje poreza i doprinosa  dok traje kriza te da se stavi moratorij na rate i kredite te ograniči zatezna kamata, kao i da se radnicima omogući 75 posto plaće za vrijeme krize uz zaključak kako Hrvatska više nema vremena za čekanje.

”Hrvatska zaista nema vremena za čekanje. Poslali smo paket mjera za spas gospodarstva i radnih mjesta. U ovom je trenutku potreban sav novac koji država ima na raspolaganju upumpati u spas gospodarstva. Ono što je najvažnije jest da se poduzetnicima omogući da se obustavi plaćanje poreza i doprinosa dok traje kriza te da se stavi moratorij na rate i kredite te ograniči zatezna kamata. To bi ljudima trebalo pomoći da prodišu. Radnicima bi trebalo omogućiti da za vrijeme krize budu isplaćeni sa 7 posto njihove plaće, najviše do 5.100 kuna. Izuzetno je važno da roditelji koji brinu za svoju djecu, da im se omogući plaćeni dopust”, istaknuo je Bernardić.

Komentirao je svoju raniju izjavu oko GSV-a i njegovog mišljenja da se radi “o debatnom klubu”, te dao odgovor bi li sam sudjelovao u njegovom radu.

“Pojavila se špekulacija oko ekonomskog tima stručnjaka u kojem bi bili i predstavnici opozicije. Mi smo bili konstruktivni i bit ćemo konstruktivni, predlažemo rješenja te bi se odazvali svakom pozivu. Imali smo ekonomski savjet 2009. godine, tada ga je vodio Sanader, rezultat je bio potpuni ekonomski krah. 400 tisuća nezaposlenih, 25 milijardi deficita. Sada nam nije potreban nekakav debatni klub, parlaonica, već Vlada koja je sposobna i odgovorna donositi odluke. Ako je ekonomski savjet izgovor predsjedniku Vlade da se sakrije, to je njegova odluka. Hrvatskoj trebaju odgovori i konkretne mjere.”

Kaže da bi sudjelovao u nekoj vrsti gospodarskog kluba, ali da su Hrvatskoj u ovom trenutku potrebne konkretne mjere.



Bernardić je hrabro ustvrdio kako uz SDP-ove mjere nitko neće ostati bez posla.

”Mi smo podržali mjere Vlade prošli tjedan, ali očito to nije dovoljno. Među poduzetnicima i građanima uvukao se strah i neizvjesnost. Danas je tisuću ljudi ostalo bez posla. Naša je poruka da našim mjerama nitko neće ostati bez posla. Propustilo se postupiti dok je bilo vrijeme, treba djelovati brzo i interventno”, zaključio je čelnik SDP-a.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI