Bernardić otkrio detalj iz razgovora s Grabar Kitarović: Evo što predsjednica misli o Barišiću

Igor Kralj/PIXSELL

'Predsjednica inzistira na nastavku reforme i sasvim sigurno izrazili smo zabrinutost oko neprovođenja kurikularne reforme i cijela priča oko Barišića ne ide da će se moći nastaviti, a nama je cilj da će se nastaviti", kazao je Bernardić

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u ponedjeljak je otkrio zanimljiv detalj jučerašnjeg razgovora s predsjednicom

Bernardić je kazao kako mu je predsjednica u razgovoru iznijela i svoj stav o ministru znanosti i obrazovanja, Pavi Barišiću koji sutra u Saboru mora ‘preživjeti’ raspravu, a onda i glasovanje o povjerenju zbog afere s plagiranjem.

‘Očekujemo da će pobijediti razum i da će Plenković smijeniti Barišića te da neće biti više uteg vlade. To je bila tema razgovora i s predsjednicom i zajedno smo se složili da pod takvim uvjetima jednostavno nije moguće provesti reformu obrazovanja. Nismo razgovarali oko smjene, ali je činjenica da smo razgovarali o tome da je reforma obrazovanja nužna i da je pitanje, s obzirom na opterećenje koje je u Vladi, moguće to provesti, a opterećenje je Barišić. Pa kako će čovjek pood ovakvim teretom provesti reformu, a ona je nužna. Mi smo razgovarali o budućnosti reforme obrazovanja”, rekao je Bernardić.

”Sasvim sigurno smo se složili da sada izgleda da postoji volja i mogućnosti da se provede kurikularna refoma. Ona je rekla da je to iznimno važno jer budućnost mladih je preduvjet uspjeha zemlje. Ova afera previše opterećuje”, rekao je Bernardić.

”Spomenuto je ime Barišića, ne mogu vam prepričati razgovor, ali predsjednica inzistira na nastavku  reforme i sasvim sigurno izrazili smo zabrinutost oko neprovođenja kurikularne reforme i cijela priča oko Barišića ne ide da će se moći nastaviti, a nama je cilj da će se nastaviti. Ona hoće nastavak reforme i tu smo na istom tragu. Svjesna je da se reforma mora nastaviti i da postoji potreba za kulturom dijaloga. Mi smo predložili tu kulturu dijaloga i vladajućima – Petrovu i Plenkoviću, ali oni nisu za dijalog, a štite i plagijatorstvo”, rekao je Bernardić, prenosi N1. 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI