Bernardić otkrio: Glavašević nasljeđuje Sauchu na njegovoj poziciji u Saboru

Luka Stanzl/PIXSELL

Komentirao je i predstojeće lokalne izbore i poručio da SDP očekuje nacionalni dogovor s HNS-om

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u četvrtak se osvrnuo na osnivanje Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima te kazao kako očekuje da će se “desnica u Hrvatskoj, kroz rad toga vijeća, odreći NDH” kao što se SDP 90-ih godina odrekao negativnog naslijeđa KPH/SKH i javno ispričao svima kojima je iz političkih razloga nanesena nepravda.

Komentirao je i predstojeće lokalne izbore i poručio da SDP očekuje nacionalni dogovor s HNS-om. “Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika odredit će se nakon nacionalnog dogovora”, kazao je i dodao da SDP ima jasan plan restrukturiranja Zagrebačkog holdinga kroz koji bi svaka zagrebačka obitelj oko 200 kuna mjesečno uštedjela na režijama.

Klub zastupnika SDP-a sutra će donijeti odluku tko će u saborskim klupama zamijeniti Zorana Milanovića, kojemu je od 1. ožujka zamrznut saborski mandat, rekao je Bernardić te najavio da će Bojan Glavašević naslijediti Sauchu u Odboru za europske poslove, Orsat Miljenić preuzeti Odbor za pravosuđe, Odbor za obranu Franko Vidović, dok će Igor Dragovan biti predsjednik Odbora za predstavke i pritužbe.

Osvrnuo s ei na aktualno pitanje rada nedjeljom i kazao: “Nedopustivo je da 3500 poslodavaca u Hrvatskoj prošloga mjeseca nije isplatilo plaće za 10.000 radnika. Kada se riješi to pitanje, onda možemo razgovarati o drugome”, poručio je šef SDP-a.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI