BERNARDIĆ ‘POKLOPIO’ SAM SEBE! Je li moguće da je ovo učinio?

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

”Ova vlast negira Povjerenstvo, osnivanje kojega nam je bio uvjet za ulazak u Europsku uniju. Nakon brutalne smjene Dalije Orešković vjerojatno im je bila namjera bila imati na daljinskom Natašu Novaković, ali ona se pokazala dosta neovisnom zbog čega je pritisak koji dolazi iz redova vladajućih potpuno neprihvatljiv”.

Vjerovali ili ne riječi su ovo koje je prije nešto više od četiri tjedna izrekao predsjednik SDP-a Davor Bernardić prozivajući premijera Plenkovića koji se odlučio sudskim putem izboriti protiv Povjerenstva koje mu neumorno puše za vratom, slično kao i njegov prethodnik Tomislav Karamarko.

No, da je hrvatska politika puna jeftinih populista, demagoga i moralizatora kojima moral proradi samo i isključivo onda kada se ne dere po njihovoj koži, potvrdio je isti ovaj Bernardić  koji je sudskim putem zatražio očitovanje o svojem sukobu interesa. Naime, lani je Povjerenstvo odlučilo da je šef Partije prekršio načela obnašanja dužnosti zato što je 2014. godine primio stipendiju privatne škole Cotrugli u iznosu od 263 tisuća kuna. U vrijeme kada je stipendiran, Bernardić je bio šef zagrebačke organizacije SDP-a, ali i saborski zastupnik stranke koja je u to vrijeme rukovodila državom pa je Povjerenstvo konstatiralo da je ta stipendija mogla utjecati na njegovu objektivnost kod odlučivanja o privatnim visokoškolskim ustanovama.

Bernardića je ova odluka Povjerenstva dočekala u vrijeme dok predvodi oporbom, a on se eto odlučio stoga potražiti pravnu zadovoljštinu, baš kao i njegov naljući rival Plenković kojega je, kakve li ironije radi istog prozivao.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI