Bernardić traži da se opozicija uključi u pregovore s MOL-om

Igor Kralj/PIXSELL

Grčić je izjavio kako ovaj model nije realan i da se ne može opravdati, dok SDP-ov model stavlja HEP u proaktivnu poziciju.

SDP u proceduru šalje interpelaciju o radu Vlade vezano uz slučaj INA-HEP. Upozoravaju da prodaja jedne četvrtine dionica HEPa- nije dovoljna za otkup INE. Smatraju da je premijer usamljen u tom mišljenju, te da će taj model otkupa – postati plan B. Od Vlade traže objavu pravorijeka arbitraže, te da donese strategiju poslovanja INE u slučaju renacionalizacije. Posebno zamjeraju to što oporba nije uključena u savjet koji je vlada osnovala za otkup INE, piše HRT. 

“Više se nikad u hrvatskoj povijesti ne smije dogoditi da niti jedan hrvatski premijer dođe u suspektnu poziciju da radi bilo kakav tajni dogovor s Mađarima. Prema tome zahtjevamo da opozicija bude uključena u pregovore s MOL-om”, rekao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić na saborskoj konferenciji. Uz Bernardića su govorili Branko Grčić i Peđa Grbin.

Grčić je izjavio kako ovaj model nije realan i da se ne može opravdati, dok SDP-ov model stavlja HEP u proaktivnu poziciju. Rekao je kako hrvatska javnost treba znati sve o ishodu prve arbitraže i Vlada je dužna informirati javnost o čemu se tu radi. Mađarska strana pušta informacije selektivno i tome treba stati na kraj, dodao je.

Grbin je rekao kako Vlada još uvijek ne daje nikakve informacije, te da ovo podsjeća na doba Ive Sanadera. Kazao je da smo počeli razgovarati o privatizaciji Hepa, a nismo regulirali tržište prijenosa električn energije, te da je Vlada dužna izraditi analizu troškova i koristi oko renacionalozacije INA-e. Dodao je kako traže od Vlade pod hitno odgovore oko Ine jer javnost treba znati.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI