BERNARDIĆEV PRIJEDLOG U IME SOCIJALDEMOKRATA: ‘Cijena pokaza ZET-a za zaposlene trebala bi biti 100 kuna, a za umirovljenike, studente i učenike 50 kuna’

Screenshot/N1

U zagrebačku Gradsku upravu u ponedjeljak su Socijaldemokrati predvođeni saborskim zastupnikom Davorom Bernardićem predali prijedlog o tome da cijena mjesečnog pokaza za zaposlene iznosi 100 kuna.

Održali su i konferenciju za novinare ispred Gradske uprave, objavio je N1.

“Kako bi rasteretili naše sugrađane predlažemo da cijena pokaza ZET-a za zaposlene bude 100 kuna umjesto dosadašnjih 360 kuna te da cijena za umirovljenike, studente i učenike bude 50 kuna”, rekao je Bernardić, koordinator Udruge Socijaldemokrati za Grad Zagreb.

Oni smatraju da bi ta mjera imala i pozitivan ekološki utjecaj zbog smanjenja emisije stakleničkih plinova kroz poticanje korištenja javnog prijevoza, što bi rezultiralo i smanjenjem prometnih gužvi na cestama.

Socijaldemokrati predlažu i subvencioniranje cijene za privatne dječje vrtiće.



“Gradski vrtići do sada su se plaćali 400 kuna, a privatni 1400 kuna. S najavljenim poskupljenjem privatni vrtić bi koštao mjesečno više od 2000 kuna”, istaknuo je Bernardić.

U ime Udruge “Socijaldemokrati” prijedloge su, uz Bernardića, predali i saborski zastupnici Kluba Socijaldemokrata Nikša Vukas i Vesna Nađ.

Bernardić je gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću uputio i pitanja o tome zašto se po pojedinim četvrtima otpad ne odvozi u propisanim rokovima te hoće li građanima zbog toga biti vraćen dio novca.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI