BERNARDIĆEV STRATEG! O njemu se ne zna gotovo ništa: Surađivao s kontroverznim tajkunom

“Nedopuštene donacije za HDZ su sve one koje dolaze od pravnih osoba koje su proteklih mjeseci primale pomoć u okviru mjera gospodarskog oporavka za radna mjesta. Pozivamo sve druge stranke da idu u tom smjeru budući da smo svjesni činjenice da su neke političke opcije u Hrvatskoj primile donacije i od pravnih soba koje su bile korisnici mjera gospodarskog oporavka. Smatramo da to nije fer”, izjavio je ovih dana ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić

Dodao je da je SDP primio donacije od tvrtki koje su dobivale pomoć države.

Zbog HDZ-ovih i ministrovih proziviki da se taj novac vrati, SDP-ovci su burno reagirali na konferenciji za tisak. Oglasio se i glavni tajnik stranke Nikša Vukas koji nije negirao uzimanje takvih donacija, ali je zato promptno podsjetio na HDZ-ovu aferu Fimi media.

”HDZ je stranka koja je pravomoćno osuđena za korupciju Fimi medije jer su kažnjeni za 60 milijuna kuna i svojom sivom eminencijom i neovisnosti pravosuđa taj je postupak vraćen na prvostupanjsku. Mi u SDP-u nikad nismo torbarili, naši blagajnici i tajnici nisu mijenjali iskaze, nismo bili na sudu. Imalo smo jednu presudu koja je odmah bila čudna i koju smo platili i riješili. Branko Bačić je sam rekao da je igrom slučaja par stotina tisuća eura našao u sefu i to je zadnja stranka koja nama može reći što mi radimo“, kazao je Vukas zaboravljajući da je kandidat na SDP-ovim listama uz ostalo pravomoćno osuđeni Željko Sabo.

U više je navrata vladajuću stranku prozvao za korupciju objašnjavajući da su oni d.o.o., te da su od donacija uprihodili 96 tisuća kuna. ” Tko je donirao je donirao, sve je eksplicite jasno. Uvijek vam poruku šalje lopov”, kazao je glavni tajnik SDP-a.



Vukas je inače SDP-ovac koji uživa veliko povjerenje Davora Bernardića, upravo se njega u socijaldemokratskim krugovima naziva arhitektom Restart koalicije. Radi se o diplomiranom inženjeru agronomije, koji je poznat i kao voditelj turističkog kompleksa Krašograd. Prije toga radio je u tvrtci Ruris Jaska, od koje je zemljište za Krašograd kupio tadašnji predsjednik Uprave Kraša Nadan Vidošević. Ubrzo nakon prodaje, Vukas je došao u Kraš i postao voditelj Krašograda.

Sada je pak voditelj Bernardićeve političke karijere, koji je odnedavno sveprisutan i u medijskom prostoru.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI