Beroš: Epidemiološka situacija na kruzeru nije ista situaciji u Kini – gora je!

Darko Tomas/Cropix

Uoči sjednice Vlade na Markovom trgu s novinarima je kratko popričao ministar zdravstva Vili Beroš koji je izrazio zabrinutost za situaciju s koronavirusom na kruzeru na kojem su se nalazili i hrvatski državljani.

Ministar zdravstva Vili Beroš prvo je kratko pred zgradom Vlade prokomentirao ostavku Glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića:

“Sve okolnosti koje mogu dovesti do sukoba interesa moraju se uzeti u obzir. Detalje i specifičnosti slučaja ne znam, od jutros se bavim koronavirusom.”

Ministar je potom objasnio da ga zabrinjava situacija s virusom na kruzeru jer se čini potpuno drugačija nego u Kini.

“Od jutros se bavim koronavirusom i prihvatom naših državljana koji su bili na kruzeru i to mi predstavlja problem jer je epidemiološka situacija na kruzeru drugačija nego u Kini. To me jako brine”, rekao je i dodao:



“Moramo posebnu pažnju obratiti na prihvat naših državljana koji dolaze u Europu jer mi okolnosti oko epidemiološke situacije na kruzeru nisu jasne i to sad istražujemo.”

Na pitanje da dodatno pojasni što to znači, Beroš je rekao:

“Nisu uobičajene okolnosti, postupit ćemo drugačije. Epidemiološka situacija na tom kruzeru nije ista situaciji u Kini – gora je! Vjerujem da je riječ o specifičnim okolnostima boravka na brodu, nadam se da je samo to problem. Sljedeći tjedan planiram posjetu Stockholmu da bi sve ove teme stavili na stol. Neki hrvatski državljani dolaze danas, neki tijekom sutrašnjeg dana.”

Građanima je poručio da i dalje mogu samo slušati struku i biti dodatno oprezni, piše N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI