BEROŠ KOMENTIRAO NESTANAK LIJEKOVA: ‘U KB Sveti Duh poslana inspekcija, postoji određena sumnja u vezi nestanka lijekova, to je neoprostivo’

Screenshot/N1

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je u utorak kako postoji sumnja da su u KB Sveti Duh nestali lijekovi vrijedni dva milijuna kuna. Zbog toga su u tu bolnicu upućene inspekcija Ministarstva zdravstva i inspekcija HZZO-a, objavio je N1.

“Riječ je o određenoj sumnji. Moramo detektirati o čemu se radi. Međutim, gubitak svake kune zdravstvenog novca je neoprostiv”, istaknuo je ministar.

Govorio je o reformi zdravstva te naglasio kako u “okviru reforme žele da svaki sudionik zdravstvenog sustava, a poglavito oni koji vode sustav, adekvatno i transparetno postupaju sa zdravstvenim novcem”.

“Taj zdravstveni novac mora biti usmjeren isključivo prema pacijentima i našim djelatnicima koji vrijedno rade”, rekao je Beroš.

Otkrio je i da to nije jedini slučaj koji se istražuje.“Postoje i druga postupanja u kojima državne institucije provjeravaju postupke javne nabave i u drugim bolnicama”, zaključio je Beroš.

Iako je zatraženo očitovanje KB Sveti Duh, iz te se ustanove još nisu očitovali u vezi spomenutog slučaja.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI