BEROŠ NIJE ZADOVOLJAN NAJAVOM ŠTRAJKA: Ništa se ne smije tražiti preko ‘leđa’ pacijenata

Foto: Cropix

Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je štrajk vozača saniteta koji je najavljen za ponedjeljak. Vozači saniteta traže donošenje uredbe kojom bi se izjednačile na razini cijele države njihove plaće koje se razlikuju i po 1500 kuna, ovisno o županiji.

“Svaki protest koji je u skladu sa zakonom je legitiman i demokratski način izražavanja stajališta i iskazivanja zahtjeva za rješenjem određenih otvorenih pitanja. S te strane podržavam najavljeni protest dijela vozača u sanitetskom prijevozu, ukoliko je zakonski utemeljen s obzirom na nužnost pružanja zdravstvenih usluga pacijentima – stoji u priopćenju.

Ipak, Beroš navodi da, kao ministar zdravstva nema razumijevanja i tolerancije prema ‘uskraćivanju zdravstvene skrbi našim najranjivijim građanima kojima je sanitetski prijevoz ključan u njihovom liječenju i zbrinjavanju’.

O svim pitanjima treba konstruktivno razgovarati što Ministarstvo čini te se usuglašava rješenje sa svim dionicima koji odlučuju o tom pitanju. Još prošle godine Vlada, kao i Ministarstvo zdravstva, uspostavila je dijalog sa sindikatima i pokazala volju za rješavanjem tog pitanja te nema razloga za traženjem rješenja na ulici ili preko ‘leđa’ naših pacijenata. Stoga, kao ministar zdravstva, očekujem od Domova zdravlja kao i od vozača u sanitetskom prijevozu da nastavljaju pružati kontinuiranu kvalitetnu zdravstvenu zaštitu kako bismo u konstruktivnom i mirnom ozračju pružili maksimum našim bolesnicima te zajedničkim naporima pronašli rješenje na dobrobit naših djelatnika”, stoji u priopćenju ministarstva zdravstva.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI