BEROŠ OSUDIO NAPAD NA PSIHIJATRICU: ‘Pomažući pacijentici i sama naša kolegica postala je žrtvom. Naša kolegijalna potpora i najoštrija osuda svih oblika nasilja’

Foto: Željko Puhovski/Cropix

Nakon napada nožem na psihijatricu u ordinaciji u Virovitici pri čemu je liječnica zadobila teške ozljede, u nedjelju se o tom događaju putem Twittera oglasio i ministar zdravstva Vili Beroš.

“Pomažući pacijentici i sama naša kolegica postala je žrtvom nasilja. Želimo joj što skoriji oporavak i snagu da nastavi liječničku misiju u pomoći i liječenju pacijenata. Naša kolegijalna potpora i najoštrija osuda svih oblika nasilja”, napisao je Beroš na Twitteru.

Inače, iz Hrvatske liječničke komore u kontaktu su s liječnicima OB-a Virovitica u kojoj se nalazi ozlijeđena liječnica, psihijatrica iz Virovitice.

Podsjetimo, u subotu poslijepodne u njezinoj ordinaciji na nju je nasrnula pacijentica i nanijela joj teške ozlijede.

“Ovaj strašan događaj u kojem je kolegica liječnica tijekom obavljanja svog posla zadobila ozbiljne tjelesne ozlijede ponovno je pokazao svu težinu posla koji obavljaju liječnici. Izražavamo bezrezervnu podršku ozlijeđenoj kolegici i želimo joj uspješan oporavak”, rekao je predsjednik Hrvatske liječničke komore doc.dr.sc. Krešimir Luetić.



Dodao je kako će HLK u dogovoru s ozlijeđenom liječnicom dogovoriti svu potrebnu pomoć. Ovaj nesretan događaj ponovo pokazuje kako su liječnici na svojim radnim mjestima kontinuirano izloženi kako verbalnom, tako i fizičkom nasilju.

Podsjetimo, HLK je krajem 2016. godine provela istraživanje “Nasilje nad liječnicima” koje je pokazalo da je čak 93 posto anketiranih liječnika doživjelo na poslu neki oblik verbalnog ili fizičkog nasilja.

Fizički napad na liječnika dogodio se u 22 posto zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI