BEROŠ OTKRIO NOVU BROJKU: Danas imamo 4671 novi slučaj zaraze, osam slučajeva zaraze omikronom

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

“Imamo 4671 novi slučaj zaraze, prije tjedan dana je bilo 4751 slučaj zaraze, to je samo 80 više. U odnosu na tjedan ranije je pad broja zaraženih 1,7 posto”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na sjednici Vlade.

Na svom Twitter profilu osudio je napad na zdravstvene djelatnike.

“Umjesto pljeska i riječi zahvale, djelatnici koji su na prvoj crti obrane od COVID-19 doživljavaju zastrašivanje. Verbalni napad na liječnicu u Bjelovaru i djelatnicu ZJZ-a je neljudski čin koji treba najoštrije osuditi. Sloboda mišljenja nosi i odgovornost!”, napisao je Beroš.

Nakon sjednice Vlade, rekao je da u ovom trenutku postoji osam potvrđenih slučajeva zaraze omikronom i to četiri u Zagrebu, a četiri u Splitu.

“Patronažne sestre svakodnevno obilaze naše starije sugrađane i promoviraju cijepljenje. One su kontaktirali više od 48 tisuća necijepljenih osoba”, rekao je Beroš te još jednom zahvalio patronažnim sestrama.



Istaknuo je kako je u četvrtom valu koronavirusa manje hospitaliziranih osoba, ali je nešto veći broj pacijenata na respiratoru.

Još se jednom ispričao, ako je zbunio javnost nekim svojim izjavama.

“Bila mi je čast dati svoju krv na serološku analizu kao netko tko je dva puta cijepljen. Važno je znati dinamiku pada titra antitijela da bismo znali koliko smo otporni nakon cijepljenja ili oboljenja na novu zarazu”, naglasio je ministar zdravstva.

Dodao je kako se svima preporuča treća doza cjepiva koja bi trebala omogućiti dodatnu zaštitu protiv nove varijante Covida-19.

Preporuke se neprekidno mijenjaju i treba im se prilagođavati, ali stav je da se svi moraju docijepiti trećom dozom cjepiva. “Stvari su vrlo dinamične i moramo promptno reagirati”, rekao je Beroš.

Naglasio je kako je sretan da u ovom trenutku nemamo više zaraženih od omikron varijante.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI