BEROŠ PREDSTAVIO TEMELJE REFORME ZDRAVSTVA: ‘Osnova je jačanje primarne zdravstvene zaštite, reorganizacija sustava i preventiva’

Screenshot/N1

Već se mjesecima govori o reformi zdravstva koja još uvijek nije počela. U Vodicama se održava 125. Kongres poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, a teme su posvećene reformi zdravstva, funkcioniranju i poslovanju zdravstvenih ustanova te novoj pravnoj regulativi u zdravstvu.

Ministar zdravstva Vili Beroš dao je izjavu za novinare i govorio o reformi zdravstva.

“Ova reforma je predviđena u tri faze, prva do kraja ove godine ili početka sljedeće godine. Utemeljili smo u izmjenama zakona, koje kad zažive, bit će temelj za drugu fazu koja bi trebala trajati do 2026.. Od 2027. i 2030. predviđena je stabilizacija zdravstvenog sustava i mogućnost brze prilagodbe izazovima”, rekao je Beroš.

Dodao je kako je osnova jačanje primarne zdravstvene zaštite, zatim reorganizacija sustava i preventiva.

Na pitanje koliko će se u reformu uložiti dodatnih financijskih sredstava, naglasio je kako “direktinih potrebnih novih sredstava neće biti”.



“Omogućenim izvorima financiranja doći ćemo do promjena kojima bi trebali postići financijsku stabilnost i uštede”, zaključio je ministar zdravstva.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI