BEROŠ REAGIRAO NA PISANJA JUTARNJEG: Izvlačenje iz konteksta stvara iskrivljenu sliku u javnosti i šteti provedbi reforme

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš očitavao se o kritikama novog dokumenta ministarstva zdravstva te je kritičare optužio za segmentiranje informacija i “stvaranje iskrivljene slike”.

Naime, Jutarnji list naveo je kako je u Ministarstvu zdravstva izrađen dokument o potrebnim uštedama i povećanju prihoda.

Među novim mjerama predlaže se ukidanje olakšice za mlade do 30 godina kojom do sada od prvog zaposlenja do pete godine radnog staža nisu morali uplaćivati doprinose za zdravstveno osiguranje.


Uz to, predlaže se i povećanje iznosa najviše participacije na 4000 kuna kao i da se naknade za bolovanja, porodiljske dopuste i druge skinu sa stavke HZZO-a.

Također, izmjenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti u državno vlasništvo prešle sve opće i specijalne bolnice i zavodi za javno zdravstvo i hitnu medicinu te bi se uvela objedinjena javna nabava.‘Još usuglašavamo osnovne smjernice’

No ministar Beroš tvrdi kako takvo “izvlačenje dijelova reforme” stvara “iskrivljenu sliku” u javnosti.

“Nastavno na veliki odjek u medijima vezano uz predstojeće izmjene Zakona o zdravstvenoj zaštiti, ističem kako u prvoj fazi zasad usuglašavamo osnovne smjernice sa svim sudionicima u procesu donošenja odluka. Tek nakon postignutog konsenzusa, predstavit ćemo reformu zdravstva javnosti”, poručio je Beroš.

“Izdvajanje određenih segmenata i izvlačenje iz konteksta stvara iskrivljenu sliku u javnosti i ne čini dobro daljnjem tijeku procesa cjelovite reforme sustava”, ocijenio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI