BEROŠ SE NIJE USTRUČAVAO: Ovako još nikad nije odgovorio! ‘Takva jedna činjenica doista posramljuje’

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Ministar zdravstva, Vili Beroš, reagirao je na izjavu šefice HUBOL-a Ivane Šmit, koja je za njegovu najavu o obveznom sistematskom pregledu za sve punoljetne građane rekla da se radi o “lošem vicu”.

“Posramljuje činjenica da nekim liječnicima briga za zdravlje nacije zvuči kao loš vic. Takve izjave ukazuju na nepoznavanje uloge preventive ili su utemeljene na drugim motivima”, napisao je Beroš na Twitteru u odgovoru Ivani Šmit.

Šmit je podsjetimo gostujući u Dnevniku Nove TV rekla da Beroševa najava o obveznom sistematskom pregledu za sve punoljetne građane izgleda kao loš vic. “To je po meni jedna od većih gluposti koje sam čula u zadnje vrijeme”, rekla je predsjednica Hrvatske udruge bolničkih liječnika.

Podsjetila je da bolnički liječnici naprave više od tri milijuna prekovremenih sati, radeći redoviti posao. “Ne znam gdje je ministar mislio ubaciti sve te sistematske preglede i što bi oni de facto trebali obuhvaćati”, rekla je Šmit.

Kaže da je to PR floskula i da nije izvedivo u praksi. “Jedino čemu služi je bildanju imidža ministra. Postoji hrpa analiza koje dokazuju da to nema ikakvog efekta. Ne vidim korist od ovog”.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI