BEZGRANIČNA TUGA U NEUMU NE PRESTAJE: ‘Kolika je samo tuga opasala tu obitelj’, bili su krasno odgojena djeca’

Foto:/Pixsell/Facebook

Neum je u nedjelju bio gotovo pust grad, tek su se rijetki prolaznici, nešto domaćih i malo više gostiju, mogli sresti po neumskim ulicama. Grad se zatvorio i tuguje, suosjeća s obitelji ubijenih mališana. Glazba je utihnula i u neumskim kafićima. Sumorno nedjeljno poslijepodne. Tuga u ožalošćenoj obitelji, ali i po gradu.

Grad i tamošnji stanovnici su u velikom šoku i nevjerici zbog ubojstva troje djece koje je monstruzno ubio njihov otac u Zagrebu u noći s  petka na subotu.

“Koliko čovjek može poludjeti da ubija vlastitu djecu, A šta ću vam reć. Povazdan plačem. Otkad sam čula da su djeca ubijena, niti jedem niti pijem”, komentari su građana Neuma o ovom stravičnom događaju, prenosi Slobodna Dalmacija.

Djed ubijene dječice ugledni je građanin Neuma, vlasnik prestižnog hotela. Svi ga poznaju, kako njega tako i obitelj, pa je tuga tim i veća i teža. Na plaži ispred hotela kupa se nekolicina stranaca, uglavnom Poljaka. Čuli su za tragediju i suosjećaju s ožalošćenom obitelji.

Neke od njih poznavale su djecu, viđali su ih na plaži s bakom. Kažu da oca monstruma nisu zamijetile. Uglavnom su djeca bila s mamom, bakom i djedom po majci.



“Neum vam je mali grad, šta nas ovdje ima. Svatko svakoga poznaje. Ma vidjela sam ljetos djecu. Kako su bila krasna, lijepo odgojena, poslušna. Baki i djedu bili su velika radost. A vidite danas kolika je tuga opasala tu obitelj” kazala je susjeda obitelji iz neumskog naselja Surdup.

Svi koji su imali nešto za reći po neumskim ulicama samo nijemo odmahuju rukama i vrte glavom. Ne mogu vjerovati da je obitelj Krešić zadesila takva tragedija.

U Neumu pozdravljaju odluku načelnika da se na dan pokopa u čitavoj općini proglasi dan žalosti. A neslužbene informacije i govore da će se pogreb troje ubijene djece održati upravo u Neumu.

“To su ovi naši anđeli zaslužili. Samo tako im možemo odati posljednju počast i da počivaju u miru Božjem u ovom hercegovačkom kamenu”,  jednoglasni su svi u Neumu.

Majka ubijene djece radila je kao menadžer u turizmu, na mjestu voditeljice odjela MICE (Meetings, Incentives, Conferences and Exhibitions) u jednom uglednom hotel-resortu u Dubrovniku.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI