BEZOBRAZNE PREVARANTICE UČINILE TEŠKU KRAĐU: Druga krađa ostala u pokušaju jer su pobjegle kad su vidjele kameru

Ilustracija: PU

Tri osumnjičenice iz Zagreba u Osijeku su se lažno predstavljale kao zdravstvene djelatnice. Počinile su dvije teške krađe, od kojih je jedna ostala u pokušaju, objavila je PU osječko-baranjska.

Dodali su kako će kazneno prijaviti tri osumnjičenice.

Tri prevarantice, u dobi od 63, 46 i 53 godine, policija sumnjiči da su, u studenom 2021. u Osijeku, ušle u dom 77-godišnjaka te mu se predstavile kao djelatnice jedne privatne zdravstvene ustanove, navodeći mu kako ljudima po kućama mjere temperaturu zbog pandemije Covida-19.

Dok su dvije osumjičenice razgovarale sa 77-godišnjakom treća je ušla u muškarčev dom. No, nakon što je primijetila da on ima postavljenu kameru, sve tri su se neobavljenog posla udaljile s mjesta počinjenja u nepoznatom smjeru.

Provedenim izvidima utvrđeno da su 8. prosinca 2021. godine njih tri, na sličan način, 86-godišnjakinji iz njezinog stana u Osijeku ukrale bankovnu karticu s pripadajućim PIN-om i 500 kuna, a potom su na bankomatu podigle četiri tisuće kuna.



Prevarantice će biti kazneno prijavljene za kazneno djelo teške krađe na osobito opasan ili osobito drzak način te za kazneno djelo računalne prevare, istaknuli su u policiji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI