BIDEN O UKRAJINI I PUTINU: ‘Putin nije uspio ostvariti svoje velike ambicije na bojnom polju’

Foto: Wotchit/ Chris Kleponis

Američki predsjednik Joe Biden u četvrtak je kazao kako će SAD pomoći Ukrajini s paketom od 800 milijuna dolara, što uključuje i teško topničko oružje, streljivo i više taktičkih dronova, prenosi CNN.

“Rusija je sada preusmjerila svoju kampanju kako bi zauzela novi teritorij u istočnoj Ukrajini i sad smo u kritičnoj fazi u kojem će oni postaviti pozornicu za sljedeću fazu ovog rata”, istaknuo je Biden.

“Nijedan brod koji plovi pod ruskom zastavom ili je u njihovom vlasništvu ili njime upravljaju ruski interesi neće smjeti pristati u luci SAD-a ili pristupiti našim obalama”, dodao je Biden.

Biden je pozvao Putina da omogući dolazak humanitarne pomoći do osoba koje su zarobljene u čeličani. “To je ono što bi svaki čelnik države napravio u bilo kojoj situaciji.”

“Ne znamo koliko će ovaj rat trajati, ali nakon gotovo dva mjeseca znamo da Putin nije uspio ostvariti svoje velike ambicije na bojnom polju. Nakon tjedana granatiranja Kijeva — Kijev i dalje stoji. Predsjednik Zelenskij i njegova demokratski izabrana vlada i dalje ostaju na vlasti”, naglasio je američki predsjednik.



Kazao je da mu se čini kako se Putin nada da će Zapad izgubiti interes za ono što se događa u Ukrajini. “On se kladi na to da će zapadno jedinstvo puknuti. Još uvijek se kladi na to; još jednom ćemo mu pokazati da je u krivu.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI