BIDEN SMISLIO PLAN ZA BUNTOVNE REPUBLIKANCE: ‘Lokalna zajednica ima moć potaknuti na cijepljenje’

Foto: Profiemedia

Američki predsjednik Joe Biden u ponedjeljak je ocijenio da bivši predsjednik Donald Trump ne igra presudnu ulogu u uvjeravanju republikanca da se cijepe protiv koronavirusa te da oni snažno vjeruju lokalnoj zajednici.

Biden i njegovi suradnici pokušavaju pronaći način kako motivirati što više pristaša republikanaca da se cijepe protiv Covida, jer ankete pokazuju da neki tome nisu previše skloni.

U razgovoru s novinarima Biden je rekao da je sa svojim savjetnicima razmatrao to pitanje.


“Razgovarao sam s njima i kažu da za MAGA-e, bez obzira na to što im Trump kaže, veću težinu imaju riječi lokalnog liječnika, lokalnog propovjednika, lokalne zajednice”, rekao je Biden.

MAGA je kratica za Trumpov slogan “Učinimo Ameriku ponovno velikom” (Make America Great Again).Trump se baš nije preznojio  pozivajući svoje birače da se cijepe, no sam se potiho cijepio u siječnju.

“Svi se cijepite”, rekao je prošli mjesec na Floridi na konvenciji CPAC-a (Konferencija konzervativne političke akcije).

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki rekla je da bi Trump mogao pomoći, ali se to od njega nužno ne očekuje. “Ako bi se bivši predsjednik Trump sutra probudio i poželio glasno istaknuti sigurnost i učinkovitost cjepiva, sigurno je da bismo to podržali”, rekla je.

Zdravstveni djelatnici kontaktiraju evangeličke krugove i druge konzervativce kako bi djelovali na republikance, rekla je ona novinarima.

“Predsjednikov cilj je da se cijepe svi Amerikanci, ne samo oni koji su mu dali glas. Zato moramo doprijeti do svih, a to uključuje i konzervativce”, rekla je.

U anketi PBS NewsHour/NPR/Marist provedenoj prošli tjedan, gotovo polovica muškaraca u SAD-u koji se izjašnjavaju kao pristaše republikanaca kazali su da se ne planiraju cijepiti protiv COVID-a 19.BU

Osamdeset jedan posto republikanaca izjasnilo se da bi vjerovali savjetu svog liječnika o cjepivu protiv covida-19, rekla je Psaki u ponedjeljak i to je područje na koje se zato Bijela kuća koncentrira.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI