BIDENA DUGO NISMO VIDJELI U OVAKVOM IZDANJU: Obratio se javnosti nakon izbornog dana sav ushićen! ‘Dobar dan za Ameriku’

Foto: Guliver/REUTERS/Elizabeth Frantz

U Sjedinjenim Američkim Državama održani su tkz Midterm izbori na polovici mandata Joea Bidena. Republikanci su u Zastupničkom domu zasad osvojili 206 mjesta, demokrati su na 176.  Takav se rasplet i očekivao. Za većinu je potrebno 216 mjesta. Još se uvijek bori tijesna borba za prevlast u Senatu budući da su obje strane na 48 mandata.
U Georgiji će u prosincu biti održan drugi krug izbora za Senat s obzirom na to da obojica kandidata nisu osvojila 50 posto glasova. U Arizoni i Nevadi gdje se također vodi neizvjesna borba za pobjedu koja bi mogla presuditi u borbi za Senat Službe sigurnosti američkih saveznih država Arizone i Nevade su u stanju visoke pripravnosti zbog mogućih postizbornih prosvjeda i navoda o izbornoj prevari, dok se pripremaju za višednevno brojanje glasova koje će odrediti konačne rezultate u ove dvije ključne države.
Američki predsjednik Joe Biden obratio se javnosti iz Bijele kuće.

“Jučer smo održali izbore. Ovo je bio dobar dan za Ameriku i demokraciju”, rekao je Biden. Američki predsjednik je posebno zahvalio mladim ljudima zbog toga što su izašli na izbore. “Demokracija je bila na kušnji posljednjih godina, ali svojim se glasovima američki narod izjasnio”, rekao je Biden.

“Demokracija je stavljena na kušnju posljednjih godina, ali američki narod je rekao. Očekivani crveni val nije se dogodio. Osjećao sam se dobro tijekom cijelog procesa. Demokrati su imali jaku noć”, istaknuo je Biden te je dodao kako ima još puno posla.

Napomenuo je da zna kako ljudi žele da se on bavi rastućom inflacijom, kriminalom i javnom sigurnošću. “Shvaćam da su birači još uvijek frustrirani”, rekao je.

“Glasači ne žele nove poreze, ali žele poreze za velike korporacije. Kada je srednja klasa uspješna, to pomaže cijeloj državi. Moramo smanjiti poreze za srednju i radničku klasu. Ako želite biti multimilijunaš, to je okej, ali platite svoj obol. Svi moraju izvršiti svoje obaveze”, rekao je Biden.

“Moramo se pobrinuti da ne dođe do porasta saveznog poreza. Ni pod kojim okolnostima neću poduprijeti prijedloge senatora da se promijeni sustav zdravstvenog osiguranja. Stavit ću veto na svaku zabranu pobačaja. Stavljam interes američkog naroda na prvo mjesto”, kazao je Biden.“Nikada nisam bio optimističniji u vezi američke budućnosti, nego što sam danas, osobito zbog svih mladih koji su izašli na izbore. Oni su najuključenija generacija u američkoj povijesti. I dalje vjerujem da je ovo sjajna nacija, mi smo sjajan narod. Nemojte se nikada kladiti protiv Amerike. Ništa nije izvan naših mogućnosti ako surađujemo. Mi smo SAD. Siguran sam da ćemo uspjeti mnogo toga učiniti”, istaknuo je Biden.

“Mnogo je toga što tek počinje stupati na snagu. Isto se odnosi na pitanja vezana za okoliš. Zabranit ću jurišno oružje. Kandidirao sam se iz tri razloga; rekao sam da ću vratiti dušu ove zemlje da nas se tretira s integritetom i dostojanstvom. Želim izgraditi zemlju od dna prema vrhu, da taj teret ne snose radnički slojevi. Rekao sam da ću ponovno ujediniti zemlju. Teško je biti lider ako nemate jedinstvo”, istaknuo je Biden dodavši da neće ništa fundamentalno promijeniti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI