BIHAĆ POD OPSADOM MIGRANATA! Gradonačelnik ogorčen: Razmišljamo o radikalnim mjerama

Robert Fajt/Cropix

Bihaćki gradonačelnik Šuhreta Fazlić za bosanskohercegovačke medije u petak je progovorio o stanju u tome gradu, ali i u kompletnoj Unsko-sanskoj županiji tvrdeći da stanje nikada nije bilo gore s obzirom na priljev ilegalnih migranata. Upozorio je i na to da vlasti u BiH ne poduzimaju ništa kako bi taj problem držale pod kontrolom.

“Situacija nikada nije bila gora. Imamo svakodnevni nekontrolirani priljev migranata i nekoliko tisuća ljudi na ulicama, javnim površinama i po napuštenim objektima. Ponovo smo ostavljeni sami sebi u ovoj situaciji”, kazao je Fazlić novinarima nakon sastanka posebne operativne skupine na županijskoj razini koja je uspostavljena zbog koordiniranja mjera potrebnih radi suočavanja s migrantskom krizom.

Lokalne vlasti procjenjuju kako samo u Unsko-sanskoj županiji trenutno boravi minimalno sedam tisuća ilegalnih migranata, a mjesta za samo polovinu ima u ranije uspostavljenim prihvatnim centrima. Stoga njih oko četiri tisuće luta ulicama Bihaća, Cazina te Velike Kladuše. Spavaju po parkovima i napuštenim objektima bez ikakvih uvjeta za održavanje osobne higijene.

Migranti su to koji tamo čekaju priliku ne bi li prešli granicu s Hrvatskom, a veliki broj ilegalnih migranata u malim gradskim sredinama u Unsko-sanskoj županiji sve je kompleksniji sigurnosni problem zbog čestih izgreda, međusobnih obračuna i krađa. Stoga bihaćki gradonačelnik upozorava da su prisiljeni razmišljati i o radikalnim mjerama.

“Spremni na radikalne poteze. Migranti moraju biti izmješteni s gradskih ulica i apsolutno nas više ništa drugo ne zanima”, upozorio je Fazlić dodajući da će u ovoj županiji vjerojatno opetovano posegnuti za mjerama poput uspostave improviziranih kampova u koje će policija dovoditi migrante kada oh skloni s ulica.Facebook Comments

Loading...
DIJELI