‘BIJESNI PAS’ POSTAO ŠEF PENTAGONA! ‘Vraški je zabavno pucati po momcima koji tjeraju žene da nose veo’

Wikimedia

Novi ministar obrane karizmatični je James Mattis kojega Amerikanci zovu "Bijesni pas"...

Budući ministar obrane u administraciji novog američkog predsjednika Donalda Trumpa, general James Mattis, dobio je u srijedu zeleno svjetlo u parlamentu kao prvi dužnosnik Trumpove administracije.

Senatsko povjerenstvo poklonilo je povjerenje ovom vojniku zanimljivog ratnog puta, i to samo s jednim glasom protiv. Preostaje još samo formalna potvrda gornjeg doma Kongresa i Mattis preuzima palicu ministra obrane najmoćnije države na svijetu.

Podsjetimo tko je karizmatični James Mattis i zašto ga Amerikanci zovu “Bijesni pas”…

Mad dog (Bijesni pas) nadimak je pod kojim je najsnažnije zaživio u javnosti, iako je prepoznatljiv i po nadimku The Warrior Monk (redovnik ratnik) i Chaos (kaos).

Prema pisanju CNN-a, umirovljeni general nadimak Mad dog zaslužio je nakon bitke kod Fallujaha u Iraku 2004. godine, gdje je vodio britanske i američke trupe protiv iračkih pobunjenika.



List The Sun pak piše da je Mattis taj nadimak dobio tijekom “jedne od najjačih kampanja u iračkoj invaziji 2003. godine gdje je bio jedan od četiri zapovjednika britansko-američkih vojnih trupa koje su preuzimale grad nakon pada Saddama Husseina.

Postoje i teorije da je nadimak proizašao zbog njegovih živopisnih izjava koje je znao davati. Primjerice, iračkim je vođama poručio: “Ako se zaje***** sa mnom, pobit ću vas.”

Osim toga, rekao je: “Ideš u Afganistan, sretneš momke koji šamaraju žene pet godina kad ne nose veo. Znate, takvi likovi nemaju muškost. Vraški je zabavno pucati po njima!”, piše Vox koji je Mattisa opisao kao “ozbiljan strateški mozak koji je naširoko cijenjen i unutar i izvan Pentagona zahvaljujući njegovu intelektu”.

“Budi pristojan, budi profesionalan, ali planiraj ubiti sve koje sretneš”, također je jedna od njegovih izjava zbog koje nosi nadimak Mad dog.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI