BIOGRAD JE NA NOGAMA: Zbog plemlaćivanja učenika u školi stigla inspekcija! ‘Nećemo dopustiti da se ovo zataška‘

Foto: Luka Gerlanc/Cropix

Zbog brutalnog premlaćivanja učenika petog razreda u biogradskoj školi, Ministarstvo znanosti i obrazovanja najavilo je slanje inspekcije koja će ispitati čitav slučaj, javlja Slobodna Dalmacija.

Prema riječima majke dječaka, prošli petak ga je u školskom wc-u dočekalo desetak starijih učenika koji su ga udarali šakama, a kad je pao na pod, jedan mu je stao na glavu i ugazio lice. Razdvojila ih je profesorica engleskoga jezika.

Dječaka su roditelji odvezli u Opću bolnicu Zadar, gdje su mu napravili rendgen i ultrazvuk, a uočene su dvije traume od udaraca u području trbuha, zbog čega je zadržan na promatranju. Ravnatelj škole Joško Brtan o tome uopće nije službeno obavijestio Ministarstvo iako se sve dogodilo u školskim prostorijama za vrijeme malog odmora.

Inspekcija će u školu biti upućena vrlo brzo, idućih dana, a dječakovi roditelji kažu da će ići i na sud.

“Odlučili smo ići oštro, ovo se zataškati neće. Nećemo to dopustiti. Tko je čiji sin i čiji je otac na funkciji, mene ne zanima, ali nema šanse da će ikada više to ići na štetu nekog djeteta kao što se to dogodilo u slučaju našeg sina”, rekla je dječakova majka.



Iako protokol o postupanju u slučajevima vršnjačkog nasilja, kojega se škola obvezna pridržavati, jasno kaže kako je odgojno-obrazovna ustanova u slučaju bilo kakve spoznaje o nasilju nad učenikom dužna o tome obavijestiti roditelje, policiju i centar za socijalnu skrb, u biogradskoj školi to se nije dogodilo.

Navodno se ne radi o izoliranom slučaju

“U rukama upravo držim papir iz kojega se vidi kako je prva prijava policiji stigla iz biogradske hitne, a potom od mog supruga koji ih je na svoju ruku zvao dok sam ja bila s malenim u bolnici u Zadru. Dakle, sve što se prijavilo vezano uz nasilje nad našim sinom, od policije do dječje psihologinje, poduzeli smo mi sami! Škola ga je poslala na nastavu kao da se ništa nije dogodilo. I zato u ovom trenutku tražimo da ravnatelj odstupi sa svoje dužnosti jer očito nije sposoban obavljati taj posao”, rekla je dječakova majka.

Policija kaže da je poduzela sve potrebne radnje, a navodno se ne radi o izoliranom slučaju jer su se o nasilju u toj školi očitovalo više roditelja, piše Slobodna Dalmacija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI