BIRA SE NOVI REKTOR: Tko će biti novi rektor Sveučilišta u Zagrebu?

Senat Sveučilišta u Zagrebu izabrat će novog rektora. U utorak na izvanrednoj sjecnici tajnim glasovanjem izabrat će se novi rektor za mandatno razdoblje od 2022. do 2026. godine.

O rezultatima izbora za rektora izvijestit će predsjednik Izbornoga povjerenstva Ivan Koprić, inače dekan Pravnoga fakulteta.

Četvero kandidata natječe se za novog rektora. To su: Mirjana Hruškar s Prehrambenobiotehnološkoga fakulteta, Marijana Klarica s Medicinskoga fakulteta, Stjepan Lakušić s Građevinskoga fakulteta i Tonći Lazibat s Ekonomskoga fakulteta.

Svoje programe predstavili su 17. veljače. Svi žele ojačati vodeću uloga Sveučilišta u Zagrebu.

Hruškar kaže kako će njezin glavni strateški cilj biti znanstveno-istraživačka produktivnost i izvrsnost na čijim će se osnovama kontinuirano razvijati kvalitetno obrazovanje.



Klarica kao glavne ciljeve vidi obnovu infrastrukture oštećene potresom, sudjelovanje u donošenju novog zakonodavnog okvira, novi način financiranja Sveučilišta i razrada načela za što uspješniju funkcionalnu integraciju sveučilišta.

Za Lakušića imperativ je uspostaviti sustav upravljanja kvalitetom na svim razinama, koji planira, primjenjuje, nadzire i poduzima radnje u svim segmentima djelovanja Sveučilišta.

Tonći Lazibat ističe kako će budućnost ovisiti o stupnju zajedničkoga djelovanja, zajedničkoga kreiranja i donošenja odluka za ostvarenje strateških ciljeva, a uvažavanje statusa i potreba svake sastavnice, pretpostavka je djelovanja i upravljanja institucijom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI