BIVŠA MINISTRICA SMATRA DA ‘SVE NEOBIČNO DJELUJE’: Holy: ‘Već imamo i ime njegovog zamjenika, to pokazuje da se stvar pripremala duže vrijeme’

Screenshot/N1

Ostavku Zdravka Marića nije propustila komentirati bivša ministrica zaštite okoliša i prirode te sadašnja komunikacijska stručnjakinja Mirela Holy. Ona je za N1 rekla kako sve “vrlo neobično djeluje”.

“Možda možemo povezati da je EP jučer dao zeleno svjetlo za eurozonu pa je Marić odradio važan dio posla. Danas već imamo i ime njegovog zamjenika, to pokazuje da se stvar pripremala duže vrijeme. Ali način gdje mi u večernjim satima doznajemo da je to na njegov zahtjev… On je bio jako važan ministar u Vladi Andreja Plenkovića, možda ovo može sugerirati da na jesen možemo očekivati prijevremene parlamentarne izbore”, istaknula je  Holy.

Dodala je kako to “nema nikakve veze s oporbom, nego može imati veze samo sa željom Andreja Plenkovića da u trenutku kad je HDZ u dobroj poziciji procijeni da je dobar trenutak”.

“Njemu je jako važno da bude u poziciji moći kad će se ići na europarlamentarne izbore”, naglasila je.

Na pitanje što bi mogao biti uzrok Marićevog odlaska, odgovorila je kako bi ostavka uvijek trebala biti potpuno transparentna.



“Teško je reći što se događa u HDZ-u. Ako saznamo da ide na neku lukrativnu poziciju u europskom političkom miljeu…Polako ulazimo u sezonu kiselih krastavaca, ljeti ljudi manje obraćaju pažnju na politiku i jako teško se nepopularne stvari znaju provući ljeti tako da prođu ispod radara i medija, i još bitnije, birača. Tek ćemo vidjeti što se ovdje događa”, rekla je bivša ministrica.

Smatra da Marićev odlazak neće uzdrmati parlamentarnu većinu te da Plenković u potpunosti kontrolira situaciju.

“Plenković dosta štiti svoje ministre, čak i kad postoji neki prigovor na njihov rad. On na taj način štiti i sebe. To ovisi od premijera do premijera. Milanović nije bio takav tip. Uglavnom su odlasci ministara iz njegove vlade bili dosta napeti, mogu govoriti o svom slučaju”, naglasila je Holy.

Osvrnula se i na aferu s mailom Sanje Musić Milanović.

Na pitanje ima li veći problem predsjednik zbog maila koji je poslala njegova supruga ili premijer zbog odlaska ministra financija, odgovorila je da u “komunikacijskom smislu, misli da je Zoran sad imao više sreće nego pameti”.

“Odlazak tako važnog ministra je svakako veća tema od maila koji je njegova supruga poslala tako da mislim da će ova tema vrlo brzo umrijeti. Ne bih rekla da se ovo događalo mimo znanja premijera, možda se gledalo da će ovo oslabiti veliku temu odlaska ministra, ali ne bih rekla da se ovo jučer navečer dogodilo slučajno”, zaključila je Holy.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI