Bivša ministrica Žalac isti posao platila dvaput! I to tvrtci Miroslava Škore

CROPIX

Bivša ministrica regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijela Žalac sklopila je sumnjive poslove s tvrtkom Omega software d.o.o. čiji je jedan od osnivača predsjednički kandidat Miroslav Škoro, prenosi Telegram.

U njezinom mandatu Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova sklopilo dva identična ugovora za iste poslove, s time da je jedan plaćen 6.672.000 kuna, a drugi 14.146.000 kuna. Radi se o natječaju koje je Ministarstvo 2018. godine raspisalo za održavanje i nadogradnju sustava e-fondovi. Javila se jedino tvrtka Omega software d.o.o. i uskoro je potpisan ugovor vrijedan 6 milijuna i 672 tisuće kuna, s rokom na dvije godine (do kolovoza 2020.), ili do utrošenja 2400 radnih sati stručnjaka.

Poslovanje bivše ministrice Žalac i predsjedničkoga kandidata Miroslava Škore diglo je javnost na noge još u srpnju ove godine. Škoro je tada izjavio kako je riječ o pokušaju kompromitacije, “s ciljem da ga se stavi u isti koš s omraženom političkom elitom”. U toj kompaniji, tvrdi, ima samo pet posto udjela.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI