BIVŠA PREMIJERKA KOMENTIRALA MILANOVIĆEVU IZJAVU U JASENOVCU: ‘Kad ste u političkom ringu, svako mjesto je mjesto na kojem se može komentirati i dnevnopolitička situacija’

wikipedia

Bivša premijerka Jadranka Kosor za N1 je komentirala komemoraciju u Jasenovcu i posljednji medijski istup predsjednika RH Zorana Milanovića.

Naime, on ponovno nije birao mjesto i nastavio je s prozivkama i salvom kritika na račun predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Na upit što misli o tome je li Jasenovac mjesto za ovakve izjave, Kosor je odgovorila da “kad ste u političkom ringu, svako mjesto je mjesto na kojem se može komentirati i dnevnopolitička situacija i odgovoriti”.

“To ovisi i o novinarima, da novinari nisu imali pregršt pitanja vezana isključivo za taj okršaj predsjednika države i Vlade, to se vjerojatno ne bi dogodilo”, rekla je.

Dodala je da bi ona ipak drugačije napravila.



“Ali, kad bih ja bila u toj situaciji, isključivo bih komentirala današnji dan i iskoristila bih to da kažem kako je bilo pogubno uvoditi dvostruke konotacije za ‘Za dom spremni’’ kako je bilo pogubno pozdrav koji je fašistički, ustaški proglasiti pozdravom koji se može korisititi u komemorativne svrhe”, naglasila je bivša premijerka.

Ona tvrdi kako je nužno da predsjednik Vlade opozove svoju izjavu o dvostrukim konotacijama i upotrebi ZDS-a u komemorativne svrhe.

“Ako je ZDS poklič ustaške nezavisne države, onda se to ne smije upotrebljavati i točka”, zaključila je Kosor.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI