BIVŠA PREMIJERKA O OBLJETNICI OLUJE: ‘Odnos premijera i predsjednika nikad nije bio idiličan, ali tužno što ne dolazi jedan Ante Gotovina’

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Bivša predsjednica Vlade Jadranka Kosor za N1 se osvrnula na prijem koji je organizirao predsjednik Republike Zoran Milanović i nedolazak ministara.

“Više bih voljela da pred večer najvećeg hrvatskog praznika slavimo ponosno i dostojanstveno, kao i da mediji smanje taj doživljaj”, rekla je Kosor.

Kaže da je naglasak neprekidno na tome tko će doći i pokazati se u Kninu.

“Napetosti između Plenkovića i Milanovića i činjenica da je predsjednik pozvao trojicu ministara je neka vrsta malog pružanja ruke. Ruku je trebalo prihvatiti, a oni ne dolaze jer im je tako rekao šef. Slažem se i s gospodinom Miljavcem koji je rekao da je to poruka uvrede ratnicima više nego Milanoviću”, rekla je.

Kako navodi, “čak je i Davor Božinović uvijek bio protiv političkih sukoba”.“Odnos premijera i predsjednika nikad nije bio idiličan, ali u ovakvim situacijama se prelazio preko mosta”, rekla je.

Tvrdi da je Ljubo Ćesić Rojs u pravu kada kaže da nema podjela među umirovljenim generalima.

“Mislim da se ovdje više radi o nekakvim trzavicama. Meni je tužno što ne dolazi jedan Ante Gotovina, a ne dolazi zbog duboke uvrede. Čak su mu i iz njegove brigade poručili da nije dobrodošao. Netko tko je zapovijedao u Oluji i podnio je jedan od najvećih tereta, zbog te je akcije robijao i nakon svega postao je persona non grata”, rekla je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI