Bivša SDP-ova riječka pročelnica dobila četiri godine zatvora zbog ubojstva na cesti

Matija Djanjesic/Cropix

Bivša SDP-ova riječka pročelnica za sport Vera Begić nepravomoćno je osuđena na četiri godine zatvora jer je pijana usmrtila čovjeka nakon što je vozila u suprotnom smjeru.

Bivša riječka pročelnica za sport i tehničku kulturu Vera Begić na pulskom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđena na četiri godine zatvora i sedam godina zabrane vožnje, jer je pod utjecajem alkohola u kolovozu prošle godine izazvala prometnu nesreću u kojoj je poginuo 41-godišnji vozač iz Umaga.

Begić je, podsjetimo, u kolovozu prošle godine pod utjecajem alkohola od 1,92 promila za upravljačem automobila Peugeot na dionici istarskog ipsilona kod čvora Buje, na prometnoj traci namijenjenoj za promet vozila iz suprotnog smjera, lijevim bočnim ogledalom udarila u lijevo bočno ogledalo automobila Škoda kojim je, krećući se pravilno, upravljao 41-godišnji državljanin Slovenije.

Nakon udarca je nastavila voziti u zabranjenom smjeru kada je prednjim dijelom vozila najprije zahvatila betonsku zaštitnu ogradu koja razdvaja kolničke trake, a nakon toga je prednjim lijevim dijelom automobila udarila u prednju lijevu bočnu stranu vozila pulskih oznaka kojim je iz suprotnog, dopuštenog smjera upravljao Umažanin.

On je uslijed silovitog sraza preminuo na mjestu događaja.



U rujnu prošle godine Vera Begić podnijela je ostavku u Gradu Rijeci i na pripremnom ročištu priznala krivnju za izazivanje prometne nesreće.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI