BIVŠA SDP-OVA ŽUPANICA MORA U REMETINEC! Lovrić-Merzel proglašena krivom po svim točkama optužnice

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Marina Lovrić Merzel nepravomoćno je proglašena krivom na Županijskom sudu u Zagrebu isto kao i ostali okrivljenici iz optužnice.

Lovrić Merzel je osuđena na jedinstvenu kaznu od sedam godina zatvora.

Po prvoj točki, Merzel i Bernard Popec, bivši predsjednik NO Cesta Sisak, krivi su zbog kupovine zgrade Hitne pomoći.

Županijski sud u Zagrebu ustanovio je da je Lovrić Merzel iskoristila svoj položaj i zahtijevala mito. Željko Kobeščak također je iskoristio svoj položaj te je drugom osigurao korist na štetu treće osobe, obrazložio je sudac.

Merzel je kriva i za plaćanje savjetnika za posao koji su ionako trebali obaviti kao i za plaćanje nepotrebnih poslova poznanicima i rodbini.



Uskokovom optužnicom uz Lovrić Merzel obuhvaćeni su i poduzetnik Željko Žužić koji je priznao da joj je dao 100.000 eura mita, predsjednik Nadzornog odbora Cesta Sisak, Silvijo Kobešćak, Bernard Popec koji je županiji navodno iznad cijene prodao zgradu za Hitnu pomoć, nećak Marine Lovrić Merzel Dalibor Rožanković i bivši čelnik Hrvatskih šuma Zvonko Rožić.

Žužić i Rožić su uoči suđenja koje je počelo još 2018., priznali kazneno djelo i nagodili se s tužiteljstvom. Marina Lovrić Merzel uhićena je još u travnju 2014. U lipnju 2015. protiv nje je podignuta optužnica te je iste godine potvrđena.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI