BIVŠEG ŠEFA ATJ-LUČKO JEDNA ČINJENICA JAKO IZNENADILA: Evo što posebno zamjera Zelenskom, iznio stav o borbi za Kijev

Screenshot: RTL

Marko Lukić,  prvi šef Antiterorističke jedinice Lučko, za RTL je kazao kako je iznenađen što su Ukrajinci odlučili prosvjedom pružiti otpor Rusima. “To se rješava molotovljevim koktelima, kao u drugim dijelovima Ukrajine. Tako da sam malo iznenađen potezima Ukrajinaca koji ovih dana pokazuju otpor. Nema mirnog prosvjeda ako ti netko na takav način ulazi u zemlju, vrši agresiju i ubija stanovništvo i ruši gradove”, smatra Lukić, dodajući kako je riječ o zločinu ruskih vojnika nad civilima.

“Neće se Ukrajinci predati tako lako, ali kada se borite za ideju vlastite države, kada ste uvjereni da ono što činite za vlastiti narod činite s najboljom namjerom, tada je svaki od vojnika spreman na maksimalnu žrtvu”, rekao je Lukić, dodajući kako “ovakav potez ucjene s ruske strane pokazuje problem s njihove strane da se ne mogu obračunati s Ukrajincima kako su procjenjivali da će im biti lako”.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij već je isticao kako je u ratu počinjen ratni zločin. “Primjer našeg Vukovara koji se borio tri mjeseca i nanio ogromne ljudske i materijalne gubitke protivniku. To je pokazatelj da se nakon ulaska tih okupatorskih snaga unutar uvijek dogode strašni zločini. Tako da je i za pretpostaviti da se i ovdje može nešto slično dogoditi, ali nadajmo se da će razum kod ruskih vojnika nadvladati”, rekao je Lukić.

Procijenio je kako su Rusi odlučili da neće ići direktno na Kijev, već će ga opkoliti. “Očekuje nas dugi i iscrpljujući rat oko Kijeva. Vjerojatno procjenjuju da će ostale gradove lako osvojiti, a onda slijedi jedna dugotrajna borba za Kijev i potpuno odsijecanje istočne i zapadne Ukrajine”, mišljenja je Lukić.

“Zelenskij previše forsira sastanak s Putinom. Ispada kao da mu se previše nudi. Putinovo izbjegavanje samo pokazuje da on neće stati i da će svoj zadatak odsijecanja Ukrajine voditi do kraja”, izjavio je Lukić, nastavivši:



“To treba upozoriti nas i cijeli svijet da to nije rat nekog ograničenog karaktera. Rat će trajati dulje nego što je predviđeno, a ukrajinski narod treba biti spreman na žrtvu za svoju slobodu”, zaključuje Lukić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI