BIVŠI INSPEKTOR ZA OČEVIDE KOMENTIRAO POTRAGU ZA MATEJEM PERIŠEM: ‘Vjerujem da je on još uvijek živ’

Bivši inspektor za očevide, Branko Lazarević za N1 je govorio o slučaju nestalog Splićanina Mateja Periše.

Podsjetimo, on je nestao u Beogradu, a u ponedjeljak je 11. potrage za njim.

“Ja bih to nazvao teških 11 dana i mučnih i napornih, ali to što nema informacija u javnosti, mislim da je dosta dobro i beogradska policija daje informacije na kapaljku i to je dobro. Postoji nešto što se u kriminalistici zove ‘tajna mjesta događaja’, dok se slučaj ne riješi, mnoge te detalje što se događalo na mjestu događaja treba znati samo policija. Postoji uže i šire mjesto događaja, uže je tamo gdje se nešto dogodilo za što znamo da se dogodilo, a šire je sve okolo gdje se mogu očekivati neki tragovi”, rekao je Lazarević.


Iako je prvotno bilo rečeno da su Matejevi prijatelji njegov nestanak prijavili 31. prosinca u 18 sati, kasnije je rečeno kako su oni policiji rekli da ga nema još u 10 ujutro, no rečeno im je da “ga idu tražiti po bolnicama”.

“Pa ako je to tako bilo, onda bi to bio propust policije. Policija je trebala reagirati odmah na dojavu jer nije mala stvar ako građanin Hrvatske nestane u Srbiji. Tu nema odlaganja, treba ići odmah, a ne davati njima neke zadatke da sami provjeravaju u bolnicama. Postoji jednostavan način, ako su oni prijavili nestanak, policija će lakše pretražiti bolnice nego što će jedan Splićanin koji je možda prvi put u Beogradu i ne snalazi se tamo. Ja bih to nazvao nekim mali propustom, mada ja u radu beogradske policije ne vidim neke velike propuste. Kada se nešto dogodi i riješi, lako je biti general poslije bitke”, istaknuo je bivši inspektor za očevide.Ponovio je i da je možda dobro što javnost nema više informacija, ali da se nada da ih policija ima.

Upitao se zašto se Matej odvojio od svojih prijatelja i kuda je otišao?

“Meni se čini da se on nekoliko kilometara odvojio. Je li sam otišao? Je li ga netko prisilio da uđe automobil pa ga negdje odvezao pa je mladić negdje na semaforu iskočio? Ovo mi izgleda kao da bježi od nekog, čini mi se da se i nekoliko puta osvrnuo. On je zaustavio taksi da ga poveze, možda se izgubio. Ako ga je netko negdje odvezao možda se ne zna vratiti, možda je taksi zaustavio da ga vrati na početno mjesto. E sad navodno je taksi bio pun, nije ga mogao primiti, bilo je sporno je li to uopće Matej, ali vozač taksija je vjerojatno potvrdio”, naglasio je Lazarević.

Komentirao je i snimku na kojoj se vidi kako netko pliva u Savi.

“Ako mi nešto ne znamo i postavljamo si pitanje, uopće tko je taj plivač, je li to Matej i tko je snimio. Daj Bože da policija to zna i da će sklopit taj mozaik nekako. Otkud sad netko tko pliva, je li to uopće on? Mnogo toga mi ne znamo, a kako ne znamo kreću špekulacije”, rekao je.

Objasnio je i da se s vremenom obim potrage smanjuje.

“No ja pretpostavljam da će to biti trajni zadatak beogradske policije. Ja ne volim izgovoriti riječ smrt ni da se utopio, ja to izbjegavam, ali ako se i utopio, pretpostavljam da će se pojaviti, postoje procesi u organizmu koji se odvijaju i tjeraju tijelo na površinu. Ja i dalje vjerujem da je on živ, sudionik sam mnogih akcija i svi imamo nekakve varijante, nas je deset tu i svi nešto planiramo, međutim kada se riješi problem onda rješenje izgleda čudno i nijedan od nas nije o tome razmišljao što se uistinu dogodilo. Nažalost ima i slučajeva koji vječno ostanu tajna, ali nadajmo se da će se ovo riješiti”, zaključio je Lazarević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI