BIVŠI MINISTAR, PLAYBOY I MATERIJALNI BUDA! O njemu je nedavno brujao cijeli Zagreb: Sjećate li se kontroverzi ovog zaboravljenog političara?

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Luksuzni unutarnji bazen koji se nalazio na posljednjem katu zagrebačke Dalmatinske ulice, a kojega su radnici uz pomoć krana izvlačili iz stana proteklog je vikenda plijenio pažnju građana metropole. Postavilo se pitanje tko uopće ima takvu ‘grdosiju’ u stanu i zašto je miče, a onda se saznalo kako su i bazen i stan u vlasništvu zaboravljenog bivšeg ministra gospodarstva Hrvoja Vojkovića koji je svojedobno bio šef Croatia osiguranja.

Zanimljivo je spomenuti i to da je Vojković prodaju svoje luksuzne zagrebačke nekretnine oglašavao prije dvije godine, a saznalo se iz oglasa kako se radi o dvoetažnom stanu od 486 m2 koji ima deset soba, wellnes zonu, ali i bazen. U tom se periodu nudila mogućnost kupnje cijele zgrade, a cijena stana iznosila je 33 milijuna eura.

Inače se Vojković u javnom prostoru posljednji put spominjao u mandatu bivšeg premijera, aktualnog predsjednika Zorana Milanovića, kada je tadašnji ministar zdravstva Siniša Varga tvrtci Gras Savoye Croatia bez natječaja dodijelio unosan posao. Zanimljivo je spomenuti i to da je upravo predsjednik Milanović svojedobno od zaboravljenog Vojkovića kupio stan. No, i bez toga, Vojkovićeva biografija obiluje intrigama.

Poduzetnik s povremenim uplivima u političke vode, svojedobno je prijateljevao, a potom i ratovao sa šefom HSLS-a Darinkom Kosorom, s kojim se natjecao za čelo te stranke. Ipak, valja u ovoj priči krenuti po redu, a kako malo što u Hrvatskoj može započeti bez povratka u prošlost, tako se i u slučaju Vojković valja vratiti u vrijeme raspada Jugoslavije.

U trenutku kada se bivša mnogim Hrvatima omražena država raspadala Kosor je bio na ključnom mjestu u Partiji, obnašao je dužnost predsjednika omladine grada Zagreba. Spadao je time u kategoriju provjerenih mladih partijskih kadrova koji su kasnije trebali žariti i paliti po centralnim komitetima i partijskim ograncima, kako u Vladi tako i u drugim važnim državnim tijelima tadašnje države. Upravo je Kosor odabran kao ključan igrač Saveza socijalističke omladine Socijalističke RH. Tu poziciju ovaj omladinac više je nego dobro iskoristio. Po tadašnjem sistemu rada, na čelno mjesto Omladine postavljani su oni koje su predložile društvene organizacije – poput OTV-a ili Radija 101.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI