BIVŠI MINISTAR PRAVOSUĐA O IZBORU NOVOG RAVNATELJA HRT-A: ‘On je kandidat u zakonskoj proceduri, a jednako je vrijedan kao i svi drugi’

Patrik Macek/PIXSELL

Da sjednica Odbora za medije nije dobro provedena misli Dražen Bošnjaković, bivši ministar pravosuđa i predsjednik saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav. On je komentirao i izbor novog ravnatelja HRT-a, objavio je N1.

“Kad će biti nova sjednica, ne znam, a mi smo na Odboru proveli dobru raspravu, pogledali smo snimak sjednice od 12. listopada i one od 13. listopada, napravili smo pauzu gdje smo zatražili pisanu dokumentaciju. Sjednica od 12-og bila je organizirana tako da su bila dva deponirana glasa ljudi koji nisu bili na sjednici. Zato je bio upućen prigovor pa je sjednica održana idući dan. Kad se sjednica zaključi, ne može se idući dan sazivati nova pa smo smatrali da su to propusti i zauzeli smo stajalište da te dvije sjednice nisu u redu. Odbor će sazvati novu sjednicu”, rekao je Bošnjaković.

Na upit kad će se provesti ponovna rasprava o HRT-u, odgovorio je da “ne zna”.


“To nije stvar Odbora za Ustav. Predsjednik Sabora može reći kakav će biti dnevni red. Ono što je bilo sinoć, mislim da se ne treba ponavljati niti mislim da je to u redu nastup. Sve se može demokratski, nije način zauzeti govornicu i protestirati kako je bilo, smatramo da to ne treba”, istaknuo je.

Na glasine da je Robert Šveb kandidat ministrice kulture, odgovorio je kako je on “kandidat u proceduri koja je određena zakonom”.“Jednako je vrijedan kao i drugi, obavljeni su svi razgovori i nakon što se analiziraju činjenice, odlučit će se”, naglasio je Bošnjaković.

Za izjavu Zorana Milanovića koji je rekao da je tajming presude Vrhovnog suda HDZ-u neobičan, kao da ih je netko ucjenjivao, bivši ministar pravosuđa je rekao da “oni određuju tajming te da se očito poklopilo s izborom novog predsjednika tog suda”.

“Tajming nije najsretniji, ali pitajte njih kako su to odredili”, zaključio je Bošnjaković, objavio je N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI