BIVŠI PETRINJSKI GRADONAČELNIK NA SLOBODI: Dumbović: ‘Nije me ubilo, ali me ojačalo! Istina je voda duboka’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Nakon što je 14. lipnja ove godine završio u istražnom zatvoru, bivši gradonačelnik Petrinje i saborski zastupnik Reformista Darinko Dumbović još 26. kolovoza pušten je na slobodu. U istražnom zatvoru je bio zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela nezakonitog pogodovanja i pomaganja u takvom pogodovanju, objavio je Večernji list.

Optužnicom ga se tereti da je u razdoblju od listopada 2019. do svibnja 2021. godine, kao gradonačelnik Grada Petrinje, protuzakonito osigurao dodjelu poslova trgovačkom društvu kojemu je stvarni voditelj poslovanja bio njegov sin. Taj je posao bio u vrijednosti od najmanje 9,167.944,68 kuna. Investitor radova bio je Grad Petrinja.

“Moj klijent pušten je iz pritvora 26. kolovoza nakon što su ispitani svi svjedoci. Inače, oni su ispitani puževim korakom. Za usporedbu, u slučaju bivšeg ministra Tolušića, EU tužiteljstvo ispitalo je 17 svjedoka za tri tjedna, a našem je bilo potrebno dva i pol mjeseca za 22 svjedoka”, rekao je Dražen Ivanić, odvjetnik Darinka Dumbovića.

Uz oca i sina Dumbović, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istražnom zatvoru završili su i poduzetnici Dejan Dobrečević, Zlatko Zagorac i Goran Norković.

Svi su oni, osim bivšeg gradonačelnika, ranije izašli iz pritvora.



U povodu izlaska iz istražnog zatvora, Dumbović se oglasio na svom Facebook profilu.

Screenshot/Facebook
Facebook Comments

Loading...
DIJELI