BIVŠI PETRINJSKI GRADONAČELNIK ODGOVORIO NA OPTUŽBE: ‘Dumbović je gradonačelnici svakonoćna opsesija s kojom se liježe i diže’

Darinko Dumbović, bivši gradonačelnik Petrinje, osvrnuo se na to da su njegovi bliski suradnici krajem ožujka ove godine dobili od grada subvencije za svoja obiteljska poljoprivredna gospodarstva, što smo prenijeli ranije, a o čemu je prvi pisao Jutarnji list.

Riječ je o novcu koji je bio namijenjen za pomoć gospodarstvenicima i poljoprivrednicima koji su oštećeni u potresu.

“Ja sam iznenađen gledajući da sve što se kopalo po novijoj prošlosti zadnjih pet mjeseci dok sam bio na funkciji. Iznenadilo me što je došlo do USKOK-a. Sve što smo radili kao grad, radili smo s odlukom Gradskog vijeća o raspodjeli sredstava. Ona su raspoređena odlukom Gradskog vijeća, napravili smo preraspodjelu po kriterijima da se mali, srednji i veliki poduzetnici mogu javiti na natječaj, postojalo je Povjerenstvo, nastojali smo svima koji su se javili u roku ispuniti uvjete i eventualno dati pravičnu naknadu”, rekao je Dumbović.

Kaže kako ima informaciju da su svi koji su se javili na natječaj dobili sredstva, a na tvrdnje nekih da to nije tako i da nisu dobili ništa, kaže:

“Ne znam za to, jasno sam rekao Povjerenstvu da svi koji su se javili na natječaj dobiju sredstva, što se vijećnika HSS-a tiče, odluku je donijelo Gradsko vijeće, a ne gradonačelnik”, rekao je Dumbović i dodao da nije znao da ga istražuje USKOK.



“Moj potpis nećete naći da sam potpisao da bi se nekome pogodovalo, ja smatram da je ovo kopanje, tko kopa jamu pod drugim u nju pada, to mogu reći gradonačelnici koja se ne snalazi i ne živi u budućnosti, Dumbović joj je svakonoćna opsesija s kojom se liježe i diže, ona nema rješenja za Petrinju”, referirao se na izjave gradonačelnice Magdalene Komes, koja je rekla da je grad u dugovima, za što je odgovoran njezin prethodnik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI